ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σουλτάνος του Brunei και τα χίλια αυτοκίνητα του!

14:45 - 03 Οκτ 2013 | Car
Ο Σουλτάνος του Brunei και τα χίλια αυτοκίνητα του!
Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου κατοικήσιμου παλατιού στον κόσμο, του «Istana Nurul Iman» με 1.788 δωμάτια, 257 μπάνια, αμέτρητα σαλόνια, χιλιάδες στρέμματα κήπων και ένα γκαράζ που δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.
Ο Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah Ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien ή Σουλτάνος του Brunei, διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή αυτοκινήτων, έχοντας στην κατοχή του πάνω από 1.000 τετράτροχα.
Πολλά από τα μοντέλα, έχουν κατασκευαστεί ειδικά γι αυτόν και όλα είναι δεξιοτίμονα. Έχει πάνω από 30 Ferrari, 600 αυτοκίνητα Mercedes, μεταξύ των οποίων και την μοναδική CLK-GTR, 200 μοντέλα της BMWκαι όλα της Rolls-Royceη οποία είναι και η αγαπημένη του μάρκα.
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι όλα είναι πλήρως εξοπλισμένα, αλεξίσφαιρα και κοστίζουν συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, πολλά από τα αυτοκίνητα που διαθέτει δεν υπάρχουν καν στα μουσεία των εταιρειών.
Όσο για τη δουλειά του; Ο 67χρονος Σουλτάνος διαθέτει την πετρελαϊκή πολιτεία στο Βόρειο Βόρνεο. Με λίγα λόγια, δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε ο ίδιος, ούτε οι λογιστές του τον ακριβή αριθμό χρημάτων που έχει.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.