ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Harley-Davidson: 110 χρόνια απόλυτης ελευθερίας

13:54 - 18 Νοε 2013 | Car
Harley-Davidson: 110 χρόνια απόλυτης ελευθερίας
Είναι η μάρκα θρύλος στην ιστορία των δύο τροχών. Από το 1903 οπότε και κατασκευάστηκε η πρώτη μοτοσικλέτα έως και σήμερα, η Harley- Davidson είναι για τους περισσότερους αναβάτες κάτι διαφορετικό, ένας τρόπος έκφρασης της ανεξαρτησίας τους.
Η φετινή χρόνια είναι ιστορική για την αμερικανική φίρμα, καθώς συμπληρώνει 110 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην αγορά, ως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες, εικονικές μάρκες στον κόσμο.
Η Harley-Davidson εγκαινιάζει μια νέα εποχή με το «Project RUSMORE». Επτά μοτοσικλέτες τουρισμού, το τρίτροχο όχημα (Trike) και τα μοντέλα Custom Vehicle Operations (CVO), ανανεώνονται για το 2014. Οι βελτιώσεις που προσφέρει κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες, όπως έχουν οριστεί από τους ίδιους τους αναβάτες.
Έλεγχος: οι βελτιωμένοι προβολείς «Daymaker» με λυχνίες LED ή οι διπλοί προβολείς αλογόνου, τα συνδεδεμένα φρένα «Reflex» με ABS και ο Twin-Cooled κινητήρας υψηλών επιδόσεων σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν απόλυτο έλεγχο και αυτοπεποίθηση στον αναβάτη.
Infotainment: τα νέα συστήματα «Boom! Box infotainment» με έγχρωμη οθόνη συνδυάζουν ποιοτικό ήχο, συνδεσιμότητα Bluetooth, αναγνώριση φωνής, τεχνολογία από κείμενο σε ομιλία, πλοήγηση GPS και υποστήριξη για ενδοσυνεννόηση και επικοινωνία με CB, με τη χρήση μιας μόνο μονάδας.
Αίσθηση: από το νέο fairing Batwing με τον κεντρικό αεραγωγό splitstream μέχρι την ανασχεδιασμένη θέση του συνεπιβάτη, η αεροδυναμική και η εργονομία συνδυάζονται αρμονικά, με σκοπό ακόμη μεγαλύτερη άνεση.
Στιλ: η μορφή και η λειτουργία πολλών εξαρτημάτων έχουν βελτιωθεί, με το επανασχεδιασμένο «Tour-Pak» και τις πλαϊνές βαλίτσες με μηχανισμό που ανοίγει με ένα απλό πάτημα, πιο λεπτά φτερά, ελαφρύτερους τροχούς από κράμα αλουμινίου και εργονομικούς διακόπτες χειριστηρίων.
Όλα τα παραπάνω, έχουν εφαρμοστεί στα μοντέλα Road King Classic, Street Glide, Electra Glide, Ultra Classic, Electra Glide Ultra Limited, Tri Glide Ultra Classic, CVO Ultra Limited και CVO Road King.
Να σημειώσουμε εδώ, ότι υπάρχει πλέον νέο Δίκτυο Επίσημων Αντιπροσώπων Harley-Davidson στην Ελλάδα, με παρουσία στην Αθήνα (Πειραιώς 187, Αθήνα, τηλ. 210 3410850) και στη Θεσσαλονίκη (Μακεδονίας 10, Μενεμένη, τηλ. 2310 700707). Πρόκειται για κάθετες μονάδες που προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην πώληση μηχανών, ειδών ένδυσης, γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ και παροχή service.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.