ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο Mini Cooper: Αέρας υπεροχής με στιλ βρετανικό!

13:52 - 20 Νοε 2013 | Car
Νέο Mini Cooper: Αέρας υπεροχής με στιλ βρετανικό!
Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Μόνο το όνομα του είναι αρκετό για να κάνει τους πάντες να το προσέξουν, έχοντας χιλιάδες πιστούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
Η νέα γενιά του Miniέκανε και επίσημα την εμφάνισή της και πλέον όλα είναι έτοιμα για το λανσάρισμα του μοντέλου στην παγκόσμια αγορά. Η βρετανική φίρμα – ανήκει στην BMW– παρουσίασε το πολυαναμενόμενο μοντέλο από το εργοστάσιο της στην Οξφόρδη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι παραμένει πιστή στις ρίζες της. Πρόκειται για το σημαντικότερο αυτοκίνητο της εταιρείας και δεν είναι τυχαίο που ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, David Cameron, επισκέφθηκε τη μονάδα παραγωγής ώστε να δει πως κατασκευάζεται.
Το τρίτης γενιάς MiniCooperείναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις αλλά πιο ελαφρύ από τον προκάτοχο του, με το μήκος να είναι στα 3.821 μέτρα, το πλάτος στο 1.727μ. και το ύψος στο 1.414μ. Σχεδιαστικά, παρότι διατηρεί το ρετρό χαρακτήρα του, είναι πιο νεανικό χάρη στους μεγάλους προβολείς και τις στρογγυλεμένες γραμμές του αμαξώματος.
Το εσωτερικό είναι πιο ευρύχωρο, κομψό και διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει ένας μεγάλος κυκλικός πίνακας, όπου φιλοξενείται η οθόνη 8,8 ιντσών του συστήματος infotainment, με το ταχύμετρο να βρίσκεται πλέον μπροστά από τον οδηγό. Οι διακόπτες «μετακόμισαν» και αυτοί με τη σειρά τους στις πόρτες, με την καμπίνα να φιλοξενεί με άνεση τέσσερις επιβάτες και το πορτμπαγκάζ να αυξάνεται στα 211 λίτρα χωρητικότητας.
Σε ότι αφορά τους κινητήρες, τροφοδοτείται από δύο τρικύλινδρους turbo 1.500 κ.εκ., ένα βενζίνης με 134 ίππους και ένα dieselμε 114 ίππους. Η έκδοση S εφοδιάζεται με το δίλιτρο μοτέρ, απόδοσης 189 ίππων και 280 Nm ροπής, με το John Cooper Works να αγγίζει τους 220 ίππους. Όλοι συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σύστημα stop/start και καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro 6.
Το νέο Miniθα λανσαριστεί αρχικά ως τρίθυρο και στη συνέχεια ως πεντάθυρο – για πρώτη φορά στην ιστορία – με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια περίπου επίπεδα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.