ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η νέα Mercedes C-Class

13:04 - 17 Δεκ 2013 | Car
Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η νέα Mercedes C-Class
Μεγαλύτερη, πιο πολυτελής, άνετη, με σπορτίφ στοιχεία και αποδοτικούς κινητήρες, η νέα γενιά της C-Classείναι πλέον διαθέσιμη προς παραγγελία και στην ελληνική αγορά, με τις τιμές να ξεκινούν από 31.470 ευρώ.
Η νέα C-Classδιαφοροποιείται σχεδιαστικά από την CLAκαι τοποθετείται μια κατηγορία πάνω ως ένα premiumμεσαίο sedan. Σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και σχεδιαστικά πιο δυναμικό προφίλ, αφήνοντας κατά μέρος τις συντηρητικές καταβολές του παρελθόντος.
Το εσωτερικό είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ελκυστικά, άνετα και πολυτελή που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η Mercedes. Στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η οθόνη 7 ιντσών (προαιρετικά 8,4 ιντσών), με τα καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι, το αναλογικό ρολόι και τον νέο πίνακα οργάνων, να αναδεικνύουν το σπορ προφίλ και τη φινέτσα. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας το σύστημα «head-up display», κάθισμα συνοδηγού που απενεργοποιεί τον αερόσακο σε περίπτωση που μπει παιδικό κάθισμα πάνω του και σύστημα κλιματισμού που μέσω GPS εντοπίζει πότε το αυτοκίνητο περνά από σήραγγα και κλείνει αυτόματα τους αεραγωγούς, αποτρέποντας την εισροή βλαβερών αερίων στην καμπίνα.
Οι λιγότεροι διακόπτες στην κεντρική κονσόλα συμβάλλουν στην καλύτερη εργονομία, ενώ η μεγάλη «αιωρούμενη» οθόνη θυμίζει pad. Ο περιστροφικός κλασικός διακόπτης στην κεντρική κονσόλα μέσω του οποίου μπορείς να χειριστείς όλες τις λειτουργίες προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό, με το «touchpad» το οποίο διαθέτει σχεδόν τις ίδιες ρυθμίσεις με αυτές ενός smartphone να διατίθεται προαιρετικά.
Η C-Classείναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας που εξοπλίζεται με αερανάρτηση, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων λειτουργιών (Comfort, ECO, Sport και Sport Plus), με την τελευταία να μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 15 χλστ.
Αρχικά, το γερμανικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με τον 1.6 turbo κινητήρα βενζίνης των 156 ίππων και των 250 Nm ροπής, τον 2.0 Turbo των 184 και 211 ίππων και των 2.2 λίτρων πετρελαιοκινητήρα, απόδοσης 170 ίππων και 400 Nm ροπής της έκδοσης C220 BlueTEC. Αργότερα θα προστεθεί ο καινούργιος 1.6 diesel με τους 115 και 136 ίππους, ενώ θα δούμε και μια υβριδική εκδοχή. Όλοι συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το αυτόματο 7G-TRONICPLUS.
Όπως αναφέραμε και στις πρώτες γραμμές του κειμένου, η C-Classδιατίθεται ήδη στην Ελλάδα με τιμές που ξεκινάνε από τα 31.470 (με απόσυρση) για την C180 και 36.100 για την C200 με τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα.
Λουκάς Παπαλάμπρος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.