ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση Τύπου

Τα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πέφτει ξύλο στο ΠΑΣΟΚ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα... χέρια λόγω Γιώργου παραλίγο να πιαστούν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚκατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος".

ΕΘΝΟΣ: "Πρώτο βήμα για έξοδο από το Μνημόνιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η σταθερή πρόοδος στην εκτέλεση του οικονομικού προγράμματος πιστοποιείται από το Eurogroup με τρόπο αδιαμφισβήτητο. Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του στην Αθήνα καθόρισε το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση των 8,3 δισ. ευρώ. Εγινε αποδεκτό και το ελληνικό σχέδιο για την προσεχή έκδοση ομολόγων απ΄όπου προσδοκάται η εισροή 4-5 δισ. Τη σύσταση Αναπτυξιακού Ταμείου με γερμανική συμμετοχή ζήτησε ο Β. Σόιμπλε".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τρέχει ...αίμα από εικόνα του Χριστού!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φοβερό Θαύμα στο Ναό της Σταύρωσης στην Γεωργία!!!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Βγαίνετε από την κρίση, ώρα για λιγότερη λιτότητα»

Η εφημερίδα σημειώνει "«είναι κρίσιμο παραμείνει η κυβέρνηση σε αυτή την πορεία, ώστε να είναι εφικτή η μείωση των φόρων και η λήψη κοινωνικών μέτρων». «Η μείωση επιτοκίων και η επιμήκυνση των ομολόγων είναι μεταξύ των πιθανών λύσεων για την ελάφρυνση του χρέους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μπροστά χαμόγελα πίσω αγριάδες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αφήνοντας πίσω τους νέες απαιτήσεις φεύγουν σήμερα από την Αθήνα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Η στήριξη που επιζητούσε η κυβέρνηση από τους εταίρους-δανειστές, μέσω θετικών δηλώσεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το χθεσινό Eurogroup, της στοίχισε 12 προαπαιτούμενα και ένα νέο μαρτύριο εκταμίευσης των 8,3 δισ. ευρώ, με υπο-δόσεις οι οποίες θα εκταμιευθούν μόνο μετά την υλοποίηση της λίστας με τις νέες απαιτήσεις της τρόικας".

ΕΣΤΙΑ: "τώρα έρχεται η απογείωσις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πέρυσι τέτοια περίοδο, ο Πρωθυπουργός είχε πει σε συνεργάτες του ότι αν ξεπεράσουμε ανώδυνα το καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε. Η προσδοκία ήταν θεμιτή, αλλά πρόωρη. Διότι παρ΄ότι ξεπεράσθηκε ανώδυνα το περυσινό καλοκαίρι, παρά το οποίο μάλιστα σημειώθηκε ρεκόρ ελεύσεως ξένων τουριστών, η οικονομία δεν απογειώθηκε".

Η ΑΥΓΗ: "Φέρνουν νέα μέτρα για την ίδια δόση!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πανηγυρική διάψευση των κυβερνητικών ισχυρισμών περί «τέλους των μέτρων», «τέλους του Μνημονίου» κ.λπ. κατέληξε η φιέστα του Eurogroup που έστησε στην Αθήνα η κυβέρνηση Σαμαρά για να στηρίξει με εικόνες τον μύθο της «επιτυχίας» της".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στα 12 μέτρα για να πάρουμε τη δόση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με 12 προαπαιτούμενα μέτρα χρεώθηκε η κυβέρνηση από το χθεσινό Eurogroup για να πάρει τη δόση των 8,3 δισ.ευρώ, τα οποία, επιπλέον, θα δοθούν τμηματικά. Τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα θα πλήξουν καίρια τη χειμαζόμενη κοινωνία. Ο πρόεδρος του Eurogroup άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου δανείου, παραπέμποντας το θέμα για μετά τις εκλογές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αλλαγή σελίδας με υπογραφή Eurogroup"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και δηλώσεις αναγνώρισης της προόδου που έχει συντελεσθεί συνόδευσαν την κατ΄αρχήν έγκριση της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνεδρίασαν χθες στην Αθήνα".

 Ο ΛΟΓΟΣ: "Δόση σε δόσεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Eurogroup έδωσε το ο.κ. εκταμίευσης της κρίσιμης δόσης των 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έως τα τέλη Απριλίου. Συνολικά η μεγάλη δόση των 8,3 δισ. ευρώ «σπάει» στα τρία, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού εκτιμάται ότι θα «απελευθερωθεί» ενδεχομένως και πριν το Πάσχα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μαχητική απάντηση σε συγκυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μαχητική, πειθαρχημένη και αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και το κεφάλαιο, στα σχέδια εκφοβισμού και καταστολής δόθηκε, χτες το βράδυ, με τη μαζική πορεία του ΠΑΜΕ ενάντια στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η Ελλάδα επιστρέφει. Πράσινο φως για την ανάπτυξη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πράσινο φως για την εκταμίευση 8,3 δισ. ευρώ άναψε χθες το Eurogroup ενώ ανεπιφύλακτη ικανοποίηση για τη μεγάλη πρόοδο της ελληνικής οικονομίας εξέφρασαν τόσο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι".

Kontranews: "Ψάχνουν να αγοράσουν 5-6 βουλευτές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ σμπαραλιάζει στην κυριολεξία την κυβέρνηση η οποία αναζητεί εναγωνίως βουλευτές διαθέσιμους για μεταγραφή, προκειμένου να μην απολέσει την πλειοψηφία στη Βουλή".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέα αρχή για τη χώρα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Αντ. Σαμαράς: «Αντέξαμε στην κρίση, τώρα η χώρα πατάει γερά στα πόδια της». Μ. Ντράγκι: Σκληρά τα μέτρα αλλά άρχισαν ήδη να αποδίδουν καρπούς. Ολι Ρεν: Σύντομα η Ελλάδα επιστρέφει στις ξένες αγορές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εισιτήριο του Eurogroup για προσφυγή στις αγορές"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανοίγει ο δρόμος για την ταχύτατη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά το χθεσινό Eurogroup, όπου η χώρα έλαβε εύσημα για τις προσπάθειες που κατέβαλε να βελτιώσει τα μακροοικονομικά της μεγέθη, αλλά και πράσινο φως για την εκταμίευση των 8,3 δισ. ευρώ, σε τρεις δόσεις έως τον Ιούλιο και με διαρθρωτικά ορόσημα".

Τελευταία τροποποίηση στις 10:01 - 02 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.