ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβουλές για οικονομική οδήγηση στις μοτοσυκλέτες

11:39 - 28 Απρ 2014 | Car
Συμβουλές για οικονομική οδήγηση στις μοτοσυκλέτες
Η αλλαγή σε μικρές "συνήθειες" στην οδήγηση, μπορεί να φέρει μεγάλη εξοικονόμιση χρημάτων.- Τι να προσέξετε αν οδηγείτε ένα δίτροχο.

Κάντε οικονομία, ακολουθώντας μερικούς μικρούς κανόνες, κάθε μέρα, όλη μέρα, ξεκινώντας από το βασικό- αυτόν της εκκίνησης. Ήρεμες εκκινήσεις από στάση και προσεκτικό και προοδευτικό άνοιγμα του γκαζιού, καθώς ως γνωστόν, οι μεγάλοι κινητήρες καίνε 5-8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, ενώ οι μικροί το πολύ 2 με 2,5 λίτρα για την ίδια απόσταση.

Παρακάτω, ακουλουθούν μερικές ακόμη χρήσιμες συμβουλές για οικονομική οδήγηση:

  • Αν θέλετε το οικονομικότερο δίτροχο που κυκλοφορεί, όχι μόνο σε κατανάλωση, αλλά και σε γενικά έξοδα και συντήρηση, προτιμήστε ένα παπί, παρά ένα scooter. Τα δεύτερα συνήθως καίνε περισσότερη βενζίνη και έχουν ακριβότερη συντήρηση. Επίσης έχουν περισσότερα περιφερειακά πλαστικά τμήματα που θα γδαρθούν ή θα σπάσουν σε περίπτωση πτώσης.
  • Προτιμήστε να ανεφοδιάζετε τη μοτοσικλέτα ή το scooter σας από συγκεκριμένα πρατήρια βενζίνης τα οποία γνωρίζετε και έχετε ελέγξει, όσο το δυνατόν καλύτερα, για την ποιότητα και την ποσότητα της βενζίνης τους.
  • Φροντίστε για τη σωστή πίεση των ελαστικών σας, ελέγχοντας τα (τουλάχιστον κάθε εβδομάδα ή κάθε 10 μέρες) και συμπληρώνοντας αέρα αν χρειάζεται, βάζοντας τις πιέσεις που προτείνει ο κατασκευαστής. Τα ξεφούσκωτα λάστιχα δημιουργούν μεγάλη επιφάνεια επαφής με την άσφαλτο κι έτσι αυξάνεται η τριβή, το δίτροχο "φρενάρει" περισσότερο κι έτσι καταναλώνεται περισσότερο καύσιμο.
  • Προνοήστε εκτός από την ασφάλειά του διτρόχου σας, και για τη μείωση των πιθανοτήτων πτώσης, μικρο-σύγκρουσης και τελικά ζημιάς σε εσάς και τη μοτοσικλέτα σας.
  • Μεριμνήστε για την αποφυγή κλήσεων για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς κάτι τέτοιο πάντοτε μεταφράζεται σε γερή αφαίμαξη του πορτοφολιού.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:44 - 28 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.