ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση Τύπου

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ηλεκτρο-σοκ στα εξοχικά
Η εφημερίδα γράφει ότι "μόνο όσα εξοχικά λειτουργούν πλέον ως πρώτη κατοικία θα εξαιρεθούν από τις μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, ως και 25%, που φέρνει η κατάργηση των λεγόμενων σταυροειδών επιδοτήσεων".
ΕΘΝΟΣ: Τα μυστικά για τον φόρο ακινήτων 2014
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο έντυπο Ε9 αποτελούν τη βάση για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας που αντικαθιστά το χαράτσι της ΔΕΗ. Θα κληθούν να τον καταβάλουν 5 εκατ. νοικοκυριά. Οι όποιες περιουσιακές αλλαγές επήλθαν το 2013 ή και οι αδήλωτοι «τακτοποιημένοι» χώροι δηλώνονται με τη θεσμοθετημένη ηλεκτρονική μορφή. Ευνοημένοι θεωρούνται όσοι διατηρούν ακίνητα με αντικειμενική αξία χαμηλότερη των 300.000 ευρώ".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πούτιν φέρνει... «Βατάτζη» στην Πόλη και Τσίπρα στην Αθήνα!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απίστευτο γεωπολιτικό παρασκήνιο με άξονα το τρίγωνο Μόσχα - Αθήνα - Κωνσταντινούπολη".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σχέδιο αλλαγών στα όρια ηλικίας για τις πρόωρες συντάξεις
Η εφημερίδα γράφει ότι "η εισήγηση προβλέπει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια για όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εξόδου πριν από τα 62 έτη. Το νέο ασφαλιστικό θα ισχύσει από το 2015 και αναμένεται να επηρεάσει και τους εργαζομένους στο Δημόσιο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Καθεστώς ζούγκλας και στο Δημόσιο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σαρωτικές ανατροπές στο Δημόσιο, με απολύσεις, ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, νέο μισθολόγιο, βαθμολογίες κάτω από τη βάση και την προαναγγελθείσα άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους, συνθέτουν σκηνικό τρόμου στις δημόσιες υπηρεσίες για την επόμενη τριετία 2014-2016, με τους εργαζομένους να προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες ίδιες, αν όχι χειρότερες, με εκείνες που έχουν δρομολογηθεί μετά τα μνημόνια στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα".
ΕΣΤΙΑ: Τουριστική χώρα ή απεργιακή;
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Πρωτομαγιά είναι η μόνη ημέρα του έτους που δικαιολογείται να είναι τα πάντα κλειστά «λόγω απεργίας». Η ημέρα αυτό συμβολίζει, το οποίο εορτάζεται διεθνώς. Ομως στην Ελλάδα οι απεργίες είναι στην ημερησία διάταξη. Το φαινόμενο της Πρωτομαγιάς, με «όλα κλειστά», επαναλαμβάνεται αρκετές ημέρες του έτους, όταν κηρύσσονται γενικές απεργίας από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, οπότε παραλύουν τα πάντα και προκαλείται τεράστια ζημιά στην οικονομία".
Η ΑΥΓΗ: Νέοι φόροι 18,6 δισ. και 17 δισ. περικοπές
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινωνίας εξαπολύει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2015-2018 που κατέθεσε στη Βουλή, ενώ η οικονομία εισέρχεται βαρύτερα στο τούνελ της κρίσης. Σωρευτικά, στην τετραετία τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν με πρόσθετους φόρους 18,6 δισ., από τους οποίους αντιστοιχούν κατά το ήμισυ (9,3 δισ.) σε έμμεσους και άμεσους φόρους".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις
Η εφημερίδα γράφει ότι "όσοι προσδοκούν συνταξιοδότηση νωρίτερα από τα 62 χρόνια, πρέπει να το ξεχάσουν. Με βάση τη στόχευση για το 2015 που καταγράφεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέα αλλαγή του Ασφαλιστικού, με κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Από τις αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης προσδοκά επιπλέον περιστολή δαπανών 188 εκατ. ευρώ για το 2015 και 147 εκατ. για το 2016. Το νέο Ασφαλιστικό θα έρθει το φθινόπωρο".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στις αγορές τώρα και επιχειρήσεις
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τον δρόμο προς τις αγορές βρίσκουν, μετά το Δημόσιο, και οι επιχειρήσεις, γεγονός που αντανακλά τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, αλλά και τις ευνοϊκές συνθήκες ρευστότητας".
Ο ΛΟΓΟΣ: Πρωτομαγιά στη σκιά της κρίσης
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά» ήταν το σύνθημα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο σημερινό μαζικό συλλαλητήριο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συμπόρευση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να είναι ισχυρός και ο λαός
Η εφημερίδα αναφέρει "δήλωση του ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, από την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα".
ΤΑ ΝΕΑ: Σήμα κινδύνου για τα αντιβιοτικά
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καμπανάκι για την αλόγιστη και κακή χρήση των αντιβιοτικών που καθιστά τα μικρόβια ανίκητα, με αποτέλεσμα απλές ασθένειες να ξαναγίνονται θανατηφόρες, χτυπά έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας".
Kontranews: 10-15 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σαρωτικές διαστάσεις αναμένεται να λάβει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με κορυφαίους επικοινωνιολόγους, οι οποίοι αναλύουν τις δημοσκοπήσεις, δεν αποκλείεται η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να είναι πάνω από 10 μονάδες και να φτάσει ακόμα και τις 15 με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σχέδιο για την αναθεώρηση προβλέψεων του μνημονίου
Η εφημερίδα τονίζει ότι "θέμα επαναδιαπραγμάτευσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που προβλέπει το μνημόνιο θέτει η κυβέρνηση στην τρόικα με το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2014-18, προκειμένου να περιορίσει το δημοσιονομικό κενό καθώς και τον κίνδυνο λήψης νέων μέτρων".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.