ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προεκλογικοί κρουνοί

20:38 - 03 Αυγ 2007 | ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΥΠΟΥ

Από το κύριο άρθρο

«ΑΝΟΙΞΑΝ χθες ο κρουνοί των παροχών και των μεγάλων υποσχέσεων, προς άγραν ψήφων, από την κυβέρνηση της κοινωνικής ευαισθησίας και της οικολογίας. Με σεμνότητα και ταπεινότητα, λοιπόν, προφανώς για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την αποδοκιμασία του κυβερνητικού κλιμακίου στο Αίγιο, κατατέθηκε χθες στη Βουλή το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, ενώ οι πυροπαθείς περιμένουν.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΤΑΝ επί μήνες στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αυτό το νομοσχέδιο, αλλά ενόψει κάλπης ανασύρθηκε, ξεσκονίστηκε, φρεσκαρίστηκε και σερβίρεται ως δόλωμα.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ από το νομοσχέδιο βγαίνουν οι δικαστικοί, οι οποίοι θα πάρουν τμηματικά, μέσα σε μια πενταετία, τα ποσά που διεκδίκησαν και κέρδισαν (εξομοίωση των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου με εκείνες του προέδρου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών).

ΕΠΙΣΗΣ προβλέπονται παροχές προεκλογικού τύπου σε πανεπιστημιακούς, υπαλλήλους των υπουργείων Αμυνας και Δημόσιας Τάξης. Παροχές και στους ανάπηρους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου, αλλά οι απολαβές τους δεν θα αυξηθούν φέτος πάνω από 4%. Λύνεται, δηλαδή, το πρόβλημα της ανέχειας των μικροσυνταξιούχων του Δημοσίου με τη γενναία αύξηση του 4%.

ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 30 διατάξεις ρυθμίζονται, κατά την κυβερνητική λογική, επίμαχα ζητήματα των συνταξιούχων. Ορισμένες κατηγορίες, όπως οι δικαστικοί, σαφώς ευνοούνται. Αλλά αυτοί κέρδισαν δικαστικώς την ικανοποίηση του αιτήματός τους. Οι υπόλοιποι, όμως, ποτίζονται για χάρη της κάλπης και θα πρέπει να το εκτιμήσουν.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς έστησε «Ταμείο Πρασίνου» και πρασίνισε με ένα μεγαλόπνοο σχέδιο το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Δήλωσε και πάλι ότι θα απαιτηθούν για το πάρκο 500 εκατ. ευρώ, αλλά «ο Ελληνας φορολογούμενος δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώσει» αυτό το ποσό. Ενα μέρος της έκτασης, λοιπόν, θα παραδοθεί για εκμετάλλευση, δηλαδή θα οικοπεδοποιηθεί και θα γίνει τσιμέντο.

ΕΣΩΣΕ την οικολογική ευαισθησία της κυβέρνησης χθες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχ. Λιάπης, ανακοινώνοντας την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρισμού στη νοτιοανατολική πλευρά του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ετσι θα μετριαστεί η ρύπανση που θα προκαλούν οι μονάδες καύσης λιθάνθρακα!

ΕΠΕΤΑΙ και συνέχεια υποσχέσεων. Η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα, θα ανασύρει όλες τις υποσχέσεις και τις προεκλογικές πρωθυπουργικές δεσμεύσεις, που έμειναν στο ράφι από το 2004, θα τις ζεστάνει και θα τις ξανασερβίρει στους ψηφοφόρους.

ΘΥΜΑΤΑΙ, ωστόσο, το εκλογικό σώμα τι υποσχέθηκε και τι αθέτησε η κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι παρέλαβε χάος. Επί τριάμισι χρόνια αναμασά το ίδιο επιχείρημα και το μόνο που κατάφερε ήταν να επανιδρύσει το κράτος της Δεξιάς και να αποδιοργανώσει τις κρατικές υπηρεσίες, όπως αποδείχτηκε με τις πυρκαγιές.»
Ελευθεροτυπία

Από το κύριο άρθρο

«ΠΑΝΙΚΟ δείχνει το μπαράζ προεκλογικών παροχών και υποσχέσεων στο οποίο επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση. Εκεί που ο Πρωθυπουργός και οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί παρίσταναν τους άνετους, καθισμένοι πάνω στα ευνοϊκά ποσοστά των δημοσκοπήσεων, άρχισαν ξαφνικά αγώνα δρόμου για το ποιος θα υποσχεθεί τα περισσότερα και ποιος θα εξαγγείλει έργα και σχέδια, η υλοποίηση των οποίων θα χρειαστεί δεκαετίες.
ΕΙΔΙΚΑ η χθεσινή ημέρα ήταν λες και οι εκλογές έχουν ήδη προκηρυχθεί: το μισό Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε από αυξήσεις συντάξεων και μισθών, μέχρι μητροπολιτικά πάρκα και «αποκατάσταση» των «θιγομένων» από το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Ακόμη και στη Βουλή είχαμε μπαράζ κατάθεσης νομοσχεδίων με καθαρά φωτογραφικέςρουσφετολογικές διατάξεις, κυρίως για εξυπηρέτηση ημετέρων. Και βέβαια προχθές ανακοίνωσαν την επανίδρυση, όχι του κράτους, αλλά της Αγροφυλακής.
ΚΑΙ όμως είναι οι ίδιοι υπουργοί που δήλωναν ότι δεν θα προχωρήσουν σε προεκλογικές παροχές, αφού η οικονομία της χώρας δεν τις αντέχει. Τι άλλαξε τώρα και άνοιξαν τα κρατικά ταμεία;
Η απάντηση είναι ότι η κυβέρνηση φοβάται τα χειρότερα. Επισπεύδει τις εκλογές γιατί βλέπει πως το

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.