ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασφάλεια αστέρων για την Mercedes E-Class

16:38 - 26 Ιουν 2013 | e-lements of Class
Ασφάλεια αστέρων για την Mercedes E-Class
Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στην ανανεωμένη E-Class είναι ο εξοπλισμός και ειδικότερα οι εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας, υπογραμμίζοντας την ηγετική θέση της Mercedes στο συγκεκριμένο τομέα.

Στα δύο μοντέλα, sedan και estate, μια σειρά 11 συστημάτων γιορτάζουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους. Η στερεοσκοπική «Multi-Purpose» κάμερα κοντά στον κεντρικό καθρέφτη που παρέχει τρισδιάστατη προβολή του χώρου έως και 50 περίπου μέτρα μπροστά από το όχημα, αποτελεί τη βάση για όλα τα συστήματα υποβοήθησης.

 

Ευφυείς αλγόριθμοι συγκεντρώνουν τα δεδομένα της κάμερας, τα αναλύουν μαζί με τα στοιχεία από τα εγκατεστημένα ραντάρ και κάνουν μία αξιολόγηση της τρισδιάστατης εικόνας, ώστε να ανιχνεύουν αυτοκίνητα που είτε προπορεύονται, είτε διασταυρώνονται, είτε βρίσκονται στο αντίθετο ρεύμα, καθώς και πεζούς και μια ποικιλία σημάτων κυκλοφορίας.


Το σύστημα «COLLISION PREVENTION ASSIST» περιορίζει το ενδεχόμενο σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα, το «Brake Assist» αναλαμβάνει να επιβραδύνει το αυτοκίνητο σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις και το «Active Lane Keeping Assist», αποτρέπει την ακούσια αλλαγή λωρίδας ή ενδεχόμενη πρόσκρουση με όχημα που βρίσκεται στην τυφλή γωνία του οδηγού.

 

Το σύστημα φρένων «PRE-SAFE» μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση των πεζών και να επέμβει αυτόνομα στο σύστημα πέδησης ώστε να αποφευχθεί μια σύγκρουση με ταχύτητα έως 50 χλμ/ώρα. Τέλος, το «Adaptive Highbeam Assist PLUS» επιτρέπει στη μεγάλη σκάλα των φώτων να είναι διαρκώς ενεργοποιημένη χωρίς να τυφλώνονται οι άλλοι οδηγοί, καθώς προσαρμόζονται αυτόνομα και αυτόματα.

 

Επίσης, στο βασικό εξοπλισμό τους περιλαμβάνεται ακόμη το «ATTENTION ASSIST», το οποίο είναι πλέον σε θέση να προειδοποιεί για απόσπαση προσοχής και ενδείξεις υπνηλίας του οδηγού σε ακόμα μεγαλύτερο εύρος ταχυτήτων ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει τον οδηγό για το επίπεδο κόπωσής του και το χρόνο που έχει περάσει από το τελευταίο διάλειμμα που έκανε.


Να σημειώσουμε εδώ, ότι όλα τα συστήματα υποβοήθησης, πρόληψής, αποφυγής και προστασίας, τόσο του οδηγού όσο και των επιβαινόντων, συγχωνεύονται πλέον σε ένα, το οποίο η γερμανική φίρμα ονομάζει «Intelligent Drive» ή «Έξυπνη Οδήγηση» με απλά ελληνικά.

 

Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:07 - 03 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.