ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

E 300 BlueTEC HYBRID: Και οικολογική και οικονομική!

12:49 - 25 Ιουλ 2013 | e-lements of Class
E 300 BlueTEC HYBRID: Και οικολογική και οικονομική!

Δύο σε ένα! Αυτό επιτυγχάνει η E 300 BlueTEC HYBRID που είναι αφενός ένα από τα οικονομικότερα μοντέλα στην κατηγορία του και αφετέρου παραμένει φιλική προς το περιβάλλον εξασφαλίζοντας οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων. 

 

Με σύστημα απόδοσης 150 kilowatt με κινητήρα diesel και 20 kW με ηλεκτροκινητήρα, ένας συνδυασμός κατανάλωσης 4.2-4.1 l/100 km και εκπομπών CO2 μόνο 110-107 g/km.

 

Την ίδια ώρα, χάρη στο συνδυασμό ενός 4-κύλινδρου κινητήρα diesel με έναν ηλεκτροκινητήρα η νέα E-Class είναι ένα από τα αποδοτικότερα μοντέλα των οχημάτων της κατηγορία της.

 

Τα high lights του μοντέλου:

 

  • Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης μπορεί να απενεργοποιείται, όταν η ταχύτητα κίνησης είναι κάτω από 160 km/h μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.
  • Σύγχρονο σύστημα κίνησης: Η συμπαγής, υψηλής απόδοσης μπαταρία λιθίου - ιόντων αποθηκεύει την ενέργεια που παράγεται από τον ηλεκτρικό κινητήρα καθώς και την ενέργεια που ανακτάται από την πέδηση και την καθιστά και πάλι διαθέσιμη όταν χρειάζεται.
  • Υψηλή απόδοση: Παρέχεται από την ηλεκτρονική ισχύ, η οποία συντονίζει αυτόματα τη βέλτιστη σύνδεση μεταξύ του κινητήρα diesel και του ηλεκτρικού κινητήρα. Η ηλεκτρική μονάδα υποστηρίζει τον κινητήρα diesel με μια πρόσθετη μέγιστη ροπή 250 Newton metres.
  • Ξένοιαστη απόλαυση οδήγησης: Το αυτόματο κιβώτιο 7G-TRONIC PLUS του βασικού εξοπλισμού είναι ειδικά προσαρμοσμένο για την υβριδική λειτουργία. Οι μεταβάσεις από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στον ηλεκτρικό κινητήρα και οι αλλαγές ταχυτήτων είναι ελάχιστα αντιληπτές από τον οδηγό και τους επιβάτες του οχήματος.
  • Τεχνολογία εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον: Πολυάριθμα προνοητικά μέτρα, όπως η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική, η ανάκτηση ενέργειας πέδησης και η λειτουργία ECO start/stop αποτελούν τα θετικά στοιχεία.

Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή αλλά οδηγική διαπίστωση να πούμε ότι η E 300 BlueTEC HYBRID είναι ένα ορόσημο όσον αφορά την οικονομία, τη βιωσιμότητα και την άνεση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:56 - 29 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.