ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιόρισε τις απώλειες η Wall Street

23:11 - 15 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Περιόρισε τις απώλειες η Wall Street
Περιορίστηκαν οι αρχικές απώλειες στη Wall Street, με τους επενδυτές ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς η Ευρώπη βυθίζεται σε νέα περιοριστικά μέτρα λόγω της μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,06% στις 28.495 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να μειώνεται 0,13% στις 3.484 μονάδες.

Απώλειες 0,47% σημείωσε ο τεχνολογικός Nasdaq στις 11.713 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις που άσκησαν πιέσεις στους δεικτοβαρείς τεχνολογικούς κολοσσούς.

Σημειώνεται πως η αμερικανική αγορά κατέγραψε την τρίτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση, χωρίς ωστόσο τον πανικό που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Νωρίτερα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης έκλεισαν με ισχυρές απώλειες με τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Μιλάνο να σημειώνουν πτώση άνω του 2%.

Εκτός από την αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού και οι εκκλήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μεγαλύτερη προσπάθεια ανάσχεσης από τις κυβερνήσεις, τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, έδειξαν αύξηση των νέων αιτήσεων την τελευταία εβδομάδα, κάτι που εκλαμβάνεται ως εικόνα αποδυνάμωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο Dow Jones, απώλειες άνω του 1% κατέγραψαν οι Merck, Salesforce, Visa, Goldman Sachs και Amgen, ενώ πτωτικά κινήθηκαν επίσης Johnson & Johnson, Honeywell, American Express, Coca Cola και Procter & Gamble.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Walgreens Boots (+4,87%), ενώ θετικά κινήθηκαν οι JP Morgan, Nike, Mc Donald's, Caterpillar, UnitedHealth, Chevron, Boeing, Walt Disney, Walmart και Home Depot.

Στον τεχνολογικό τομέα, κέρδη κατέγραψαν οι Sirius, Intel, Zoom, Micron, Cisco, Exelon, Netflix και Western Digital ενώ με πτώση κινήθηκαν οι Apple, Tesla, AMD, Microsoft, Facebook, Vertex, Gilead, NVIDIA, PayPal και Ε-Bay.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημείωσε πτώση με το αργό να μειώνεται 0,1% και το Μπρεντ 0,32%.

Ο χρυσός κέρδισε 0,23% στα 1.911 δολάρια η ουγγιά, ενώ κέρδη 1,2% κατέγραψε ο χαλκός.

Τέλος, το δολάριο κέρδισε 0,36% έναντι του ευρώ στα 1,1704 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.