ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από ΗΠΑ και εταιρικά αποτελέσματα

19:28 - 23 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από ΗΠΑ και εταιρικά αποτελέσματα
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών και την εικόνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν την Παρασκευή τα στοιχεία της IHS Markit για την εικόνα της μεταποίησης και του τομέα υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Συνολικά για την Ευρωζώνη, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε τον Οκτώβριο σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 49,4 μονάδες από 50,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που ανακοίνωσε η IHS Markit. 

Στο εταιρικό μέτωπο, θετικά ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα Barclays καθώς τα καθαρά κέρδη εκτοξεύτηκαν στις 661 εκατ. στερλίνες από 237,5 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Παράλληλα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG ενίσχυσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Στις ΗΠΑ, συνεχίζονται οι συνομιλίες για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, με τους επενδυτές να εκτιμούν πως η επίτευξη συμφωνίας δεν απέχει πολύ, σύμφωνα και με τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι. 

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι έχει καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι το Κογκρέσο θα προλάβει να ψηφίσει το πακέτο πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. 

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο γερμανικός DAX αυξήθηκε 0,8% στις 12.645 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 1,29% στις 5.860. Κέρδη 1,2% σημείωσε ο γαλλικός CAC 40 στις 4.909 μονάδες.

Στην Ιταλία, ο FTSE MIB ενισχύθηκε 1,09% στις 19.285 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 1,42% στις 6.893 μονάδες. Στην Πορτογαλία, ο PSI 20 κατέγραψε άνοδο 0,52% στις 4.139 μονάδες.

Περαιτέρω, στη Ρωσία, ο ΜΟΕΧ ενισχύθηκε 0,48% και ο RTSI κατά 0,76% αντίστοιχα. Στην Τουρκία, ο BIST 100 υποχώρησε 0,64% στις 1.190 μονάδες.

Οι μετοχές που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν οι Safran, Airbus, Santander, BNP Paribas, Linde, AXA, Schneider Electric, Total, ENI, L'Oreal, Philips, Volkswagen, Allianz, Pernod Ricard, Sanofi, Bayer, Daimler και Louis Vuitton.

Πτωτικά κινήθηκαν οι Kering, Prosus, ASML, Deutsche Post και Iberdrola.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.