ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Βραχυπρόθεσμες ρευστοποιήσεις μετά τα απανωτά ρεκόρ

18:16 - 22 Ιαν 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Βραχυπρόθεσμες ρευστοποιήσεις μετά τα απανωτά ρεκόρ
Απώλειες καταγράφουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους πωλητές να κυριαρχούν μετά από δύο συνεχόμενες ανόδους, που οδήγησαν τους S&P 500 και Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά.

Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές του φιλόδοξου πακέτου τόνωσης που παρουσίασε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ενώ επιστρέφουν οι ανησυχίες για παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Τις τελευταίες ημέρες ένας αυξανόμενος αριθμός Ρεπουμπλικάνων έχει εκφράσει αμφιβολίες για την ανάγκη ενός ακόμη πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης. Οι όποιες διαφωνίες είτε από τους Ρεπουμπλικάνους είτε από τους Δημοκρατικούς θα έχει κόστος για τον Μπάιντεν, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ διαθέτοντας ισχνή πλειοψηφία στο Κογκρέσο.

Ωστόσο, οι τεχνολογικές εταιρείες, οι οποίες δεν εξαρτώνται τόσο από τα πρόσθετα μέτρα στήριξης, προσφέρουν στηρίξεις στην Wall Street, με την ελπίδα ότι οι μεγάλες εταιρείες επικοινωνιών και τεχνολογίας της χώρας θα εμφανίσουν ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου. Για τον λόγο αυτό ο δείκτης Nasdaq παρουσιάζει αρχικά τη μικρότερη πτώση συγκριτικά με τους υπόλοιπους δείκτες.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,54% στις 31.009,11 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,28% στις 3.842,36 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει κατά 0,02% στις 13.528,65 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:16 - 22 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.