ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΥ για Covid-19: Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί

13:33 - 27 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
ΠΟΥ για Covid-19: Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί
«Καμπανάκι» για την πανδημία Covid-19 χτύπησε για ακόμα μια φορά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Ο περιφερειακός διευθυντής του οργανισμού, Χανς Κλούγκε, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «ακόμα κι αν δεν αποτελεί πλέον παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, η Covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί».

«Σχεδόν 1.000 νέοι θάνατοι που οφείλονται στην Covid-19 συνεχίζουν να καταγράφονται κάθε εβδομάδα στην περιοχή», δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «ο αριθμός αυτός είναι υποεκτιμημένος λόγω της μείωσης του αριθμού των χωρών που αναφέρουν συστηματικά τους θανάτους που οφείλονται στην Covid-19 στον ΠΟΥ». 

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, είναι μια «περίπλοκη νόσος για την οποία συνεχίζουμε να γνωρίζουμε λίγα πράγματα» παρόλο που 1 στους 30 Ευρωπαίους υποφέρει από long Covid κατά τα τρία τελευταία χρόνια.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στις μακροπρόθεσμες συνέπειες της Covid, όπως η long Covid. Αυτές συνεχίζουν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία σε όλο τον κόσμο και δεν μπορεί να τις παραβλέπει κανείς», δήλωσε η υπεύθυνη εκτάκτων καταστάσεων Κάθριν Σμόλγουντ.

Σε όλη την Ευρώπη, συνεχίζει να υπάρχει επιφυλακή επίσης για την επιδημία της mpox (σ.σ. πρώην ευλογιά των πιθήκων) - 22 περιπτώσεις καταγράφηκαν στην Ευρώπη τον Μάιο – και για τις συνέπειες από τα κύματα καύσωνα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ Ευρώπης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 27 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.