ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΕΑ: Νέες «μαύρες» προβλέψεις για την ημερήσια ζήτηση πετρελαίου

13:22 - 15 Σεπ 2020 | Εμπορεύματα
ΙΕΑ: Νέες «μαύρες» προβλέψεις για την ημερήσια ζήτηση πετρελαίου
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προηγούμενων εκτιμήσεών του προέβη ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), σχετικά με τη ζήτηση πετρελαίου για το 2020, επικαλούμενος την επιφυλακτικότητα σχετικά με τον ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία.

Ο Οργανισμός, που έχει την έδρα του στο Παρίσι, μείωσε τις προβλέψεις του κατά 200.000 βαρέλια ημερησίως σε 91,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με τη δεύτερη αναθεώρηση προς τα κάτω μέσα σε δύο μήνες.

«Αναμένουμε σημαντική επιβράδυνση της ανάκαμψης της ζήτησης πετρελαίου στο δεύτερο εξάμηνο του 2020», αναφέρει η μηνιαία έκθεση του ΙΕΑ.

«Θα χρειαστούν μήνες για να αναστραφεί η οικονομική ύφεση…επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας (ήδη ορατού στην Ευρώπη), που θα μπορούσε και πάλι να μειώσει την κινητικότητα».

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε πολλές χώρες και τα σχετικά μέτρα κοινωνικής απόστασης, η εξ αποστάσεως εργασία και ο αποδυναμωμένος κλάδος των αερομεταφορών πλήττουν τη ζήτηση, υπογραμμίζει ο Οργανισμός.

Η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και οι υποβαθμισμένες προοπτικές ζήτησης σημαίνουν επίσης μια βραδύτερη απόσυρση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου, προσθέτει.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:36 - 15 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.