ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TotalEnergies και Airbus υπογράφουν συνεργασία για βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα

19:43 - 21 Φεβ 2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
TotalEnergies και Airbus υπογράφουν συνεργασία για βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα
Η Total Energies υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Airbus βάσει της οποίας θα προμηθεύει την κατασκευάστρια αεροσκαφών με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα, ούτως ώστε να καλύπτεται περισσότερο από το ήμισυ των αναγκών της στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Τετάρτη (21/2) ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος.

Η συνεργασία έχει στόχο τη συμβολή στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον κλάδο των αερομεταφορών, σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050, ανέφερε η Total Energies, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η εταιρική σχέση περιλαμβάνει δύο βασικούς τομείς: την προμήθεια βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) στην Airbus και ένα κοινό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας με στόχο τη δημιουργία 100% βιώσιμων καυσίμων συμβατών τόσο με τα υπάρχοντα όσο και με τα μελλοντικά σχέδια αεροσκαφών.

Εκτός αυτού, τα SAF της TotalEnergies, τα οποία μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές CO2 κατά τον κύκλο ζωής τους έως και 90% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα, θα προμηθεύουν πάνω από το ήμισυ των αναγκών της Airbus σε καύσιμα στην Ευρώπη.

«Η επιτάχυνση της ανάπτυξης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις αερομεταφορές έως το 2030.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Airbus και της TotalEnergies αποδεικνύει την προθυμία των κατασκευαστών αεροδιαστημικής και των μεγάλων παραγωγών και προμηθευτών ενέργειας να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης», δήλωσε ο Guillaume Faury, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.