ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Διευρύνεται το μέτρο μείωσης ενοικίου κατά 40%

21:25 - 06 Απρ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Διευρύνεται το μέτρο μείωσης ενοικίου κατά 40%
Στο ευεργετικό μέτρο των μειωμένων ενοικίων κατά 40% μπαίνουν και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί μείωση τζίρου εξαιτίας της πανδημίας αλλά παραμένουν ανοιχτές, γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είναι θέμα ωρών να έρθει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

 Ο κ. Σταϊκούρας είπε ακόμα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή των επιχειρήσεων στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ήδη έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι αυτή την ώρα 13.000 επιχειρήσεις.

Παράλληλα, έκανε σαφές πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμβιβασμός σε επίπεδο Eurogroup και ευχήθηκε αυτό να συμβεί αύριο. «Δεν είναι νεκρή η ιδέα του ευρωομολόγου υπάρχει μία συζήτηση για αμοιβαιοποίηση του χρέους» μέσα από «ένα ταμείο αλληλεγγύης», παράλληλα με την πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση στην Ευρώπη και άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, είπε. Αναφέρθηκε και στις  προληπτικές πιστοληπτικές γραμμές του ESM λέγοντας πως «εμείς ζητάμε να μην έχει τις προϋποθέσεις του παρελθόντος».

Επίσης, άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξει παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, ακόμη και χωρίς τη συμφωνία με τους θεσμούς. «Από τον Ιούλιο του 2019 στις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση έχει πετύχει τους στόχους της. Ακόμα και αν ορισμένες φορές οι θεσμοί δεν ήταν σύμφωνοι μαζί μας. Σας θυμίζω ότι πέτυχε και την παράταση της πρώτης κατοικίας για τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος Απριλίου όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευτεί η εν λόγω παράταση να λήξει τον Δεκέμβριο. Άρα την κατάλληλη στιγμή, με υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία θα αναλάβουμε την κατάλληλη πρωτοβουλία» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος, σχολιάζοντας τα μέτρα που πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει ουσιαστικά η κυβέρνηση να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και των ασφαλιστικών ταμείων. Αντίθετα, η κυβέρνηση εντάσσει τα μέτρα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού προστατεύοντας τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.