ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβερνοασφάλεια κερδίζει «έδαφος» και το επενδυτικό ενδιαφέρον

08:00 - 02 Σεπ 2022 | Τεχνολογία
Η κυβερνοασφάλεια κερδίζει «έδαφος» και το επενδυτικό ενδιαφέρον
Η ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν την κυβερνοασφάλεια παραμένει σταθερή, παρόλο που οι οικονομικές ανησυχίες κατακλύζουν άλλες πτυχές της τεχνολογικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με το CNBC, οι οικονομικές ανησυχίες ήταν ένα σημαντικό θέμα στον κλάδο της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια του κερδοφόρου δεύτερου τριμήνου του 2022, καθώς οι εταιρείες προειδοποίησαν για πιο αργές δαπάνες σε διαφημίσεις, gadgets, ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) και software. Με τα επιτόκια, όμως, να αυξάνονται και τον πληθωρισμό να παραμένει κοντά σε υψηλό 40 ετών, ένα μέρος του κλάδου της τεχνολογίας εξακολουθεί να παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση: η κυβερνοασφάλεια.

Οι αναφορές κερδών αυτή την εβδομάδα από τις CrowdStrike και SentinelOne εξέπληξαν ευχάριστα τη Wall Street και οι δύο εταιρείες, που ειδικεύονται στην προστασία των πολλών συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε εταιρικά δίκτυα, ενίσχυσαν τις προβλέψεις τους για το έτος.

Οι επενδυτές άκουσαν παρόμοια σχόλια την περασμένη εβδομάδα από την Palo Alto Networks, η οποία ανέφερε κέρδη για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία. Η μετοχή της εταιρείας, που παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας σε data centers, αυξήθηκε κατά 12% που αποτελεί την καλύτερη επίδοσή της από την IPO (αρχική δημόσια προσφορά) της το 2012.

Αντίστοιχα, πριν από δύο εβδομάδες η Cisco ανέφερε ότι η δραστηριότητά της σε θέματα ασφάλειας αναπτύχθηκε ταχύτερα από όλα τα άλλα τμήματα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά περίπου 100 εκατ. δολάρια. Η ασφάλεια είναι πλέον ο κορυφαίος επενδυτικός τομέας της Cisco, είπε ο CEO της εταιρείας Chuck Robbins σε αναλυτές, ενώ πρόσθεσε πως η εταιρεία στελεχώνεται καθώς αυξάνει τις τιμές για να αντιμετωπίσει το υψηλότερο κόστος των εξαρτημάτων που χρειάζεται για τη συναρμολόγηση του hardware.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδυτές δεν έχουν κερδίσει πολλά μέχρι στιγμής φέτος από μετοχές που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια, αλλά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έχουν χάσει λιγότερα απ’ ό,τι αν είχαν στοιχηματίσει στην ευρύτερη αγορά της τεχνολογίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.