ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισόβια στην Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

12:53 - 29 Μαρ 2024 | Ειδήσεις
Ισόβια στην Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας
Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η ποινή που της επιβλήθηκε και είναι ισόβια.

Ειδικότερα, κρίθηκε ένοχη με πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της.

Το δικαστήριο πήρε αυτή την απόφαση για την 35χρονη κατηγορουμένη, σχετικά με τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της με την χορήγηση κεταμίνης, όταν το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, στις 29 Ιανουαρίου 2022. Παράλληλα, αποφάνθηκε για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11 Απριλίου 2021.

«Σεβαστή η απόφαση, ακόμα πιο σεβαστά τα δικαιώματα της κατηγορουμένης» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ενώ έκανε γνωστό πως θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Μετά από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της Ρούλας Πισπιρίγκου και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το δικαστήριο έδωσε την ετυμηγορία του για όσα καταλογίζονται στην 35χρονη κατηγορουμένη. 

Κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας, με πολλές από τις συνεδριάσεις να διεξάγονται σε υψηλούς τόνους, οι θέσεις της κατηγορουμένης έναντι των στοιχείων της δικογραφίας, ήταν ότι η Τζωρτζίνα χάθηκε για λόγους που δεν αφορούν την ίδια, αλλά σχετίζονται είτε με κακή αξιολόγηση και διαχείριση της κατάστασης του παιδιού από τους γιατρούς, είτε λόγω εγγενούς γονιδιακής πάθησης, που δεν είχε εντοπιστεί εγκαίρως.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:48 - 29 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.