ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Ελκυστικό το ΧΑ μετά την πτώση

15:51 - 16 Ιουν 2006 | Αναλύσεις
Ελκυστική χαρακτηρίζει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, έπειτα από την πτώση, η UBS. Οι αναλυτές του οίκου "ετοιμάζονται" για τη σταδιακή ανάκαμψη. Οι επιλογές τους.

Την εμπιστοσύνη του οίκου στην επερχόμενη ανάκαμψη στηρίζουν οι προοπτικές των θεμελιωδών στοιχείων, οι οποίες εμπεριέχουν χαμηλούς κινδύνους για τα εταιρικά αποτελέσματα.

Για την περίοδο αυτή, η UBS στρέφεται στις μετοχές εκείνες που διαθέτουν καλή προβλεψιμότητα και προοπτικές για δημιουργία αξίας από τις εργασίες τους, με τη βοήθεια και των συνθηκών στις αγορές.

Στις τράπεζες, τις επιλογές του οίκου αποτελούν οι Κύπρου και Πειραιώς, ενώ και η ΕΧΑΕ πιστεύεται ότι βρίσκεται σε θέση να ωφεληθεί από την ανάκαμψη της αγοράς. Στην κατηγορία των τυχερών παιχνιδιών, οι αναλυτές προτιμούν την Intralot έναντι του ΟΠΑΠ και στη μεσαία κεφαλαιοποιήση, επιλέγουν τις Μυτιληναίος και Τέρνα για τις ενεργειακές εργασίες τους και τα περιθώρια ανόδου.

Για τις πιέσεις του τελευταίου διαστήματος, και τις υπο-αποδόσεις που εμφάνισε η Σοφοκλέους, οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν πως πρόκειται για πρωτοφανή ασυμμετρία ανάμεσα στις προοπτικές και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Όμως, τονίζουν πως η σταθερότητα της ελληνικής αγοράς έχει υποτιμηθεί. Τα θεμελιώδη είναι ακόμα θετικά, τονίζει η UBS. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και κατανάλωσης, ανάλογους με αυτούς των αναδυόμενων αγορών, όμως, απολαμβάνει τη σταθερότητα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, των ευρωπαϊκών επιτοκίων και των πολιτικών συνθηκών τις οποίες συνεπάγεται η ιδιότητα του μέλους της ΕΕ.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της UBS, οι επενδυτές ενδεχομένως να αργήσουν να επιστρέψουν στο ΧΑ, λόγω της διάθεσής τους να αποφύγουν τις υπερβολικές διακυμάνσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.