• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Αναλύσεις

Επιβεβαιώνοντας την κάτι παραπάνω από εξαιρετική πορεία που έχει όλα τα τελευταία χρόνια, η μετοχή της Profile εισέρχεται από σήμερα στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης του Χ.Α., ήτοι στο δείκτη Mid Cap με συντελεστή στάθμισης μετοχών 50%.

Ενδιαφέρουσα θα είναι και αυτή η εβδομάδα για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ξεκινά η τρίτη εβδομάδα υπό τη νέα διακυβέρνηση, ενώ πλέον είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων, με την αγορά να καλείται να κάνει από σήμερα μια πρώτη αποτίμηση.

Εξαιρετικά «πλούσια» και… γεμάτη είναι η ατζέντα και αυτής της εβδομάδας στο ελληνικό χρηματιστήριο, με κυρίαρχο στοιχείο ασφαλώς την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης σήμερα το βράδυ και την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε ιστορικά υψηλά βρίσκεται πλέον η μετοχή της Quest Συμμετοχών, η οποία βρίσκεται στα 20,80 ευρώ, επίπεδα που ουδέποτε έχει ξαναδεί στα 21 χρόνια που βρίσκεται στο ελληνικό χρηματιστήριο, δεδομένου ότι εισήχθη στις 17 Δεκεμβρίου του 1998.

Η Ελληνική κεφαλαιαγορά, αναμένοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης κυρίως στο οικονομικό πεδίο, προσπαθεί με τακτικές κινήσεις επιμέρους μετοχών να επαναπροσεγγίσει τα πρόσφατα υψηλά.

 

Παρ’ ότι αρκετοί πίστευαν ότι οι εβδομάδες ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, θα ήταν και το… ταβάνι για τις αποδόσεις στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς συνήθως το ράλι της αγοράς κορυφώνεται με το ξέσπασμα των μικρών, εντούτοις, σ’ αυτή τη συγκυρία, τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά.

Άνοδο κατά 0,54% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 855,91 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε μόλις στα 59,4 εκ. ευρώ. Η εναλλαγή προσήμου στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της με τις συναλλαγές να παραμένουν πεισματικά χαμηλές, σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή.

 

Κάτι παραπάνω από εύλογη και φυσιολογική είναι η κόπωση και η πτώση – διόρθωση των περισσοτέρων μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25 μετά τις εκλογές, δεδομένου ότι τα κέρδη που είχαν προηγηθεί ήταν εξαιρετικά μεγάλα για να αγνοηθούν.

Χωρίς αποτελέσματα στα μεγάλα θέματα της αγοράς (Ελληνικό, ΔΕΗ, κόκκινα δάνεια, μείωση της γραφειοκρατίας) δύσκολα η χρηματιστηριακή αγορά θα μπορέσει να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σημάδια κόπωσης είναι εμφανή στις πρώτες 6 μετεκλογικές συνεδριάσεις. Ο τζίρος έχει περιορισθεί σημαντικά με τους επενδυτές-κυρίως ξένα funds- να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις σε μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Υποχώρηση κατά 0,58% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδος κλείνοντας στις 858,35 μονάδες (-4,06% σε εβδομαδιαία βάση, +39,96% από την αρχή του έτους και +67,52% ο τραπεζικός δείκτης).

Πλούσια σε εξελίξεις, ειδήσεις και γεγονότα θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα, τρίτη του Ιουλίου και δεύτερη μετά τις εκλογές, με τα δεδομένα πλέον σε πολλούς τομείς να είναι εντελώς διαφορετικά.

Σε μεταβατικό στάδιο βρίσκεται πλέον η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς μετά το ράλι του πρώτου εξαμήνου και τη διόρθωση της πρώτης μετεκλογικής εβδομάδας, καλείται πλέον να επανακαθορίσει τις προτεραιότητες, να βρει τις νέες ισορροπίες και να αναζητήσει τα νέα «στοιχήματα».

Αυξημένη εμφανίζεται η βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα και ενδέχεται αυτό να συνεχιστεί για ορισμένες συνεδριάσεις.

 

σελίδα 1 από 402
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman