ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Delta Forex: «Αμυντική» άνοδος στη Wall Street εν μέσω διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία

00:09 - 23 Απρ 2014 | Αναλύσεις
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Joe Biden βρέθηκε στην Ουκρανία σε ρόλο διαμεσολαβητή προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν υπάρχει πρόθεση από την Αμερική για νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Οι Αμερικανοί, έχουν αποστείλει 600 πεζοναύτες σε περιοχές της Βαλτικής, με τη δικαιολογία ότι πραγματοποιούν άσκηση ετοιμότητας.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Το ξεκίνημα της εβδομάδας βρίσκει το ευρώ να δέχεται λεκτικές παρεμβάσεις και να παραμένει σε υψηλά επίπεδα για μια ακόμα φορά. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, η ΕΚΤ δοκιμάζει διάφορες μορφές για την εφαρμογή ενός QE, προκειμένου να είναι έτοιμη εφόσον χρειαστεί. Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες δεν ακολουθούν κοινή γραμμή με τις διαφορετικές απόψεις να είναι ο κανόνας.

Νομίσματα

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν τα ζεύγη της στερλίνας και το δολαρίου Αυστραλίας. Η στερλίνα δέχθηκε σημαντική στήριξη με αποτέλεσμα να δοκιμάσει τα πολυετή υψηλά στα 1,6838 πριν δεχθεί μικρές πιέσεις. Από την άλλη, το δολάριο Αυστραλίας είχε μια ακόμα ενδιαφέρουσα συνεδρίαση καθώς ενισχύθηκε σχεδόν έναντι όλων των νομισμάτων. Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι οι ισοτιμίες AUD/USD και AUD/CHF.

Μετοχές – Δείκτες

Νέα θετική συνεδρίαση για τους αμερικανικούς δείκτες, με τον S&P 500 να επιστρέφει και πάλι στη δοκιμασία της αντίστασης στις 1.891 μονάδες. Η πλάγια τάση των αμερικανικών δεικτών, διατηρείται. Από τους επιμέρους κλάδους, η υγεία ξεχώρισε για μια ακόμα συνεδρίαση. Ο όγκος συναλλαγών στη Wall Street ήταν ακόμα πιο περιορισμένος σήμερα, καθώς ήταν ακριβώς ο μισός από το μέσο όρο των τελευταίων 15 ημερών. Νωρίτερα, σημαντικά κέρδη είχε καταγράψει ο DAX ο οποίος πέρασε και πάλι πάνω από τις 9.600 μονάδες.

Εμπορεύματα

Η σημερινή ημέρα ήταν ευνοϊκή για τα αγροτικά εμπορεύματα τα οποία σημείωσαν σημαντική άνοδο, με τον καφέ να ενισχύεται κατά 7,99% δίνοντας συνέχεια στο εκπληκτικό ράλι των τελευταίων μηνών. Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν το καλαμπόκι, η ζάχαρη και το βαμβάκι. Το πετρέλαιο δέχθηκε σημαντικές απώλειες λόγω αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων, ενώ στην περιοχή των $1.280 βρέθηκε ο χρυσός.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Ημέρα μεταποίησης η Τετάρτη με τους αντίστοιχους δείκτες PMI να ανακοινώνονται σε Κίνα, Ευρωζώνη, Γερμανία, Γαλλία και Αμερική. Σημαντική ανακοίνωση υπάρχει και στην Αυστραλία όπου και αναμένεται η ανακοίνωση του πληθωρισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:11 - 23 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.