ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Συνεχίζεται η ισορροπία του τρόμου στις αγορές

01:33 - 22 Ιουλ 2014 | Αναλύσεις
Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μεγάλες απώλειες, καθώς έσπευσαν να αποτιμήσουν τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου, σε Ουκρανία και Γάζα.

Η υπόθεση της πτώσης του αεροπλάνου στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι πλέον φοβούνται για τα χειρότερα.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Αμερικάνοι και Ρώσοι εκτοξεύουν κατηγορίες εκατέρωθεν, με τους Ρώσους να έχουν παρουσιάσει στοιχεία και τους Αμερικανούς να απειλούν ότι θα το κάνουν. Είναι προφανές ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να μάθουμε την πραγματική κατάσταση. Το χρηματιστήριο της Ρωσίας έχει χάσει $47 δισ. σε κεφαλαιοποίηση, η Ρωσία απειλείται με χρηματιστηριακή απομόνωση και οι Ρώσοι ολιγάρχες για πρώτη ίσως φορά, νοιώθουν ότι οι κινήσεις του Putin θα μπορούσαν να τους αφήσουν έκθετους.

Νομίσματα

Το κύριο χαρακτηριστικό και της συνεδρίασης ήταν η εξαιρετικά περίεργη ηρεμία που υπάρχει. Καμία εισροή προς τα safe havens και επίσης νέα πτώση του γεν αλλά και του φράγκου. Μικρές διακυμάνσεις και σε γενικές γραμμές τίποτα που να θυμίζει πανικό ή προσπάθεια για ασφαλείς τοποθετήσεις. Το δολάριο προσπάθησε να ενισχυθεί και το κατάφερε έναντι των περισσότερων νομισμάτων αλλά αυτό δεν δείχνει ότι οι επενδυτές στρέφονται προς το αμερικανικό νόμισμα, έστω και βραχυπρόθεσμα.

Μετοχές – Δείκτες

Ισχυρές απώλειες για τους ευρωπαϊκούς δείκτες οι οποίοι έκλεισαν σε μικρή απόσταση από τα χαμηλά ημέρας. Η Wall Street ξεκίνησε με πιέσεις αλλά κατάφερε και πάλι να κλείσει σε απόσταση από τα χαμηλά της. Ευρώπη και Αμερική βαδίζουν δυο ξεχωριστούς, για την ώρα, δρόμους με την Ευρώπη να κινείται πτωτικά και την Αμερική να παραμένει σε πλάγια τάση. Οι αντοχές των μετοχών προκάλεσαν την απορία ενός ακόμα επιφανούς αναλυτή, του El-Erian.

Εμπορεύματα

Το φυσικό αέριο δέχεται ισχυρότατες πιέσεις με τις αγορές να επιχειρούν να πλήξουν τα ρωσικά έσοδα από τις ενεργειακές τιμές. Από την άλλη, το πετρέλαιο βρήκε εκ νέου στήριξη και κινήθηκε προς τα $103,00. Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στα grains τα οποία οδεύουν ολοταχώς προς τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009. ο χρυσός δεν κατάφερε να ενισχυθεί παρά τη μεγάλη πτώση των δεικτών και την κατακόρυφη άνοδο της μεταβλητότητας.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Η ομιλία του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, είναι σημαντική για την αγορά, ενώ το απόγευμα αναμένεται ο πληθωρισμός στην Αμερική, με τους αναλυτές να περιμένουν μικρότερη άνοδο από τον προηγούμενο μήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:50 - 22 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.