ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank ΑΧΕ: Βλέπει στις 4.500 το Γ.Δ.

16:27 - 09 Νοε 2006 | Αναλύσεις
Θετική στάση απέναντι στη Σοφοκλέους εξακολουθεί να έχει η Eurobank ΑΧΕ, επαναλαμβάνοντας την τμή στόχο των 4.500 μονάδων για το Γενικό Δείκτη και 2.400 για τον FTSE 20.

Ωστόσο δεν θα απέκλειε μια διακύμανση του Γενικού Δείκτη μεταξύ 4.000 και 4.230 μονάδων.

Σε σχετική της ανάλυση η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι ο Γενικός Δείκτης έχει κερδίσει 12,7% το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2006 με αρωγό το ανοδικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Ο όγκος συναλλαγών για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 339 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 61% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005 που είχε φτάσει στα 210 εκατ. ευρώ.

Σημαντική ήταν η συμβολή των ξένων θεσμικών στη διαμόρωση του θετικού επενδυτικού κλίματος, καθώς στο δεκάμηνο τοποθέτησαν κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ στη Σοφοκλέους, ενώ στον αντίποδα οι εγχώριοι διαχειριστές "έβγαλαν" από την αγορά περί τα 3,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η Eurobank AXE θεωρεί ότι το momentun στην ελληνική κεφαλαιαγορά παραμένει ανοδικό, καθώς υπάρχουν θετικές ενδείξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό που συνηγορούν σε ανοδική κίνηση του Γ.Δ.

Επίσης εκτιμά πως η ενίσχυση της κερδοφορίας των εταιρειών θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την εγχώρια αγορά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι τα αποτελέσματα 9μήνου αναμένεται να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις της για αύξηση 22,2% στα κέρδη ανά μετοχή του 2006. '

Οι παράγοντες που συνηγορούν στην ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή είναι: Το ευνοϊκό διεθνές κλίμα, τα θετικά αποτελέσματα εννεαμήνου, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι επιχειρηματικές συμφωνίες, η θετική στάση των ξένων θεσμικών αλλά και η βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.