ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Αυξάνεται η αστάθεια λόγω Αυγούστου

07:24 - 28 Ιουλ 2014 | Αναλύσεις
Οι επενδυτές εστιάζουν στις ανακοινώσεις των εταιρικών μεγεθών και μέχρι στιγμής τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση του θετικού επενδυτικού συναισθήματος.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Με τις αγορές να έχουν αποτιμήσει πολλά μακροοικονομικά στοιχεία, η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι η πιο κρίσιμη πριν από τον Αύγουστο. Οι σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις που αναμένονται θα κατευθύνουν σε μεγάλο βαθμό τις ισοτιμίες. Ο Αύγουστος χαρακτηρίζεται από σημαντική μείωση της ρευστότητας και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο που υπάρχει στις αγορές.

Νομίσματα

Με το δολάριο να βρίσκεται στο επίκεντρο τον Ιούλιο, η τελευταία εβδομάδα του μήνα θα είναι καθοριστική. Το ευρώ βρίσκεται κάτω από ισχυρές πιέσεις ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη στερλίνα. Στο ξεκίνημα της εβδομάδας θα παρακολουθήσουμε αν η τάση ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος θα συνεχιστεί. Το γεν αποδυναμώνεται και αυτό αυξάνει τη ρευστότητα προς τις μετοχές.

Μετοχές – Δείκτες

Η Wall Street έκλεισε με απώλειες την Παρασκευή αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να ανατρέχει την εικόνα των αγορών εν μέσω του καλοκαιριού. Για την τρέχουσα εβδομάδα αναμένουμε τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από τις υπόλοιπες εταιρείες του S&P 500 και οι τοποθετήσεις των επενδυτών θα είναι σε άμεση συσχέτιση με τις ανακοινώσεις αυτές.

Εμπορεύματα

Το πετρέλαιο βρίσκεται σε κλοιό πιέσεων όπως και ο χρυσός. Οι επενδυτές εξακολουθούν να ξεφορτώνονται βίαια τις θέσεις τους και σε περίπτωση που το δολάριο εξακολουθήσει να ενισχύεται, τότε τα εμπορεύματα θα βρεθούν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για άνοδο στα grains.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στην Αμερική είναι οι σημαντικότερη ανακοίνωση της σημερινής συνεδρίασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.