ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Sell-off και πανικός στις αγορές μετοχών

00:09 - 01 Αυγ 2014 | Αναλύσεις
Οι χρηματιστηριακές αγορές είχαν μια εξαιρετικά άσχημη συνεδρίαση με τις απώλειες να είναι εκκωφαντικές και να δημιουργούν συνθήκες μίνι-κραχ.

.Εδώ και πολύ καιρό ήταν φανερό ότι η Ευρώπη δε μπορούσε να ακολουθήσει την Αμερική σε υψηλότερα επίπεδα και το επενδυτικό συναίσθημα είχε μετατραπεί σε αρνητικό.
Το ξεκίνημα της Ευρώπης ήταν αρνητικό αλλά λίγο μετά το μεσημέρι ο DAX δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις με αποτέλεσμα να χάσει πάνω από 200 μονάδες.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Τη σκυτάλη πήραν οι αγορές στην Αμερική αν και για αρκετή ώρα μετά από το άνοιγμα της Wall Street ο S&P 500 έδειχνε να βρίσκει στήριξη. Η αφορμή για τις ασταμάτητες πιέσεις ήταν η απογοητευτική ανακοίνωση του δείκτη μεταποίησης Chicago PMI που ανακοινώθηκε στις 53,0 μονάδες όταν οι αναλυτές περίμεναν ότι θα ανακοινωθεί στις 63,6 μονάδες. Η ανακοίνωση διέρρευσε μερικά λεπτά πριν προκαλώντας την άμεση αντίδραση των επενδυτών οι οποίοι έσπευσαν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Νομίσματα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δολάριο είναι το κυρίαρχο νόμισμα των τελευταίων εβδομάδων. Ο Ιούλιος ήταν ένας θετικός μήνας για το αμερικανικό νόμισμα και τκλείσιμο βρήκε τους αγοραστές να «παλεύουν» για μεγαλύτερη έκθεση στο αμερικανικό νόμισμα. Η καθολική άνοδος του δολαρίου δεν αφήνει περιθώρια για την αναζήτηση κάποιου άλλου νομίσματος το οποίο να είχε ενδιαφέρον. Η καθολική άνοδος του δολαρίου, αποτελεί σημαντική εστία προβληματισμού για το μέλλον των μετοχών.

Δείκτες - Μετοχές

Οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Απρίλιο ενώ το κλείσιμο του Ιουλίου ήταν το πρώτο αρνητικό μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες ανόδου. Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX κατέγραψε άνοδο 25% και πέρασε πάνω από τις 16,71 μονάδες που είναι και τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο. Είναι εμφανές ότι η μεταβλητότητα έχει σημειώσει σημαντική άνοδο ενώ το αν η εβδομάδα κλείσει σε αυτά τα επίπεδα, η ζημιά της ανόδου των αγορών θα είναι σημαντική.

Εμπορεύματα

Με το δολάριο να ανεβαίνει ασταμάτητα, είναι δύσκολο για τα εμπορεύματα να καταφέρουν να κινηθούν ανοδικά. Ο χρυσός έχασε και τα $1.285 με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με σημαντικές απώλειες. Το πετρέλαιο έχασε και τα $98,00.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Οι δείκτες μεταποίησης όλων των μεγάλων οικονομιών θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέο σοκ στις αγορές. Η κρισιμότερη ανακοίνωση της ημέρας είναι οι νέες θέσεις εργασίας (NFPs) όπου αναμένεται να ανακοινωθούν στις 231.000 από 288.000 τον προηγούμενο μήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:17 - 01 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.