ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Praxis: Στα 9μηνα παραμένει το ενδιαφέρον

15:07 - 13 Νοε 2006 | Αναλύσεις
Tο επενδυτικό ενδιαφέρον στη Σοφοκλέους αναμένεται να εξακολουθήσει να εστιάζεται στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων αναφέρει η Praxis στην εβδομαδιαία της στρατηγική, επισημαίνοντας ότι σε τεχνικό επίπεδο ο Γ.Δ. βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι μέχρι στιγμής ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν δημιουργήσει σημαντικές εκπλήξεις, διαφαίνεται ότι στηρίζουν τις ήδη υπάρχουσες αποτιμήσεις, με αποτέλεσμα ο ΓΔΧΑ να απορροφά τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Οσον αφορά στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ανακοινώνουν αποτελέσματα η Αγροτική Τράπεζα, τα ΕΧΑΕ, ενώ η Εμπορική Τράπεζα ήταν η πρώτη που ξεκίνησε την εβδομάδα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου εκπλήσσοντας αρνητικά την επενδυτική κοινότητα (τα καθαρά κέρδη του ομίλου παρουσιάζονται χαμηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις κατά 23,4%).

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα της CCHBC 3E, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ακολουθούν της Alpha Bank, ενώ την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου ανακοινώνουν αποτελέσματα οι εταιρίες S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και Frigoglass, από το χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.


Κέρδη της τάξεως του 2,00% σημείωσε ο ΓΔΧΑ κατά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης (FTSE 80) σημείωσε την υψηλότερη άνοδο παρουσιάζοντας απόδοση της τάξεως του 2,85%. Ακολούθησαν σε απόδοση ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 20) με άνοδο κατά 2,22%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE 40) σημείωσε την χαμηλότερη αύξηση (1,26%) για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, υποαποδίδοντας σε σχέση με τον ΓΔΧΑ κατά 0,75%. Ωστόσο, ο FTSE 40 εξακολουθεί να διατηρεί την υψηλότερη συνολική υπεραπόδοση σε σχέση με τον ΓΔΧΑ από όλους τους δείκτες του ΧΑ (25,68% από την αρχή του έτους), ενώ ακολουθεί ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης με συνολική υπεραπόδοση σε σχέση με τον ΓΔΧΑ της τάξεως του 21,01% από την αρχή του έτους.

Κυριότερα μακροοικονομικά στοιχεία κατά την διάρκεια της εβδομάδας, αποτελούν οι ανακοινώσεις που αφορούν τον Δείκτη Παραγωγού στις ΗΠΑ, (PPI) την Τρίτη 14 Νοεμβρίου (συγκλίνουσες εκτιμήσεις: -0,6%) και τον Δείκτη Καταναλωτή (CPI) την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου (συγκλίνουσες εκτιμήσεις: -0,3%), καθώς θεωρούνται σημαντικά στοιχεία για την διαμόρφωση πληθωριστικών τάσεων και επομένως οι κυριότεροι παράγοντες, για την περαιτέρω πορεία των επιτοκίων. Επίσης ξεχωρίζουμε τις ανακοινώσεις στοιχείων, Λιανικών Πωλήσεων στις ΗΠΑ την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και Βιομηχανικής Παραγωγής την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Στις κυριότερες επενδυτικές επιλογές της Praxis περιλαμβάνονται οι εταιρίες: Intralot, Σαράντης, Audio Visual, Πλαστικά Θράκης και Κατσέλης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.