ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForeReport.gr: «Πόλεμος» των επενδυτών σε γεν και στερλίνα

00:21 - 03 Σεπ 2014 | Αναλύσεις
ForeReport.gr: «Πόλεμος» των επενδυτών σε γεν και στερλίνα
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην αγορά συναλλάγματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης.

Οι επενδυτές έστρεψαν τα βέλη τους σε συγκεκριμένα νομίσματα και αυτό έδωσε την ευκαιρία για μερικές από τις μεγαλύτερες κινήσεις για το 2014.
Μακροοικονομικές εξελίξεις
Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας έριξε βαριά τη σκιά του στη στερλίνα σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης. Αργά το απόγευμα υπήρξαν νεότερες πληροφορίες ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό και αυτό είχε ως συνέπεια το GBP/USD να βρεθεί να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες από 130 pips. Λίγο πριν από το κλείσιμο της Ευρώπης, η είδηση ότι περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στα ουκρανικά σύνορα, προκάλεσε νέες πιέσεις στους δείκτες.
Νομίσματα
Στερλίνα, γεν και δολάριο Αυστραλίας ήταν από τα πιο αδύναμα νομίσματα της συνεδρίασης της Τρίτης. Οι πρώτες πιέσεις έκαναν την εμφάνισή τους στο γεν καθώς οι επενδυτές περιμένουν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια νομισματικής χαλάρωσης. Όλα τα ζεύγη του γεν εκτοξεύτηκαν, με το USD/JPY να περνάει πάνω από τα 105,00. Στη συνέχεια οι πιέσεις μεταφέρθηκαν στο AUD καθαρά για λόγους μακροοικονομικούς, ενώ στο άνοιγμα της Ευρώπης σειρά είχε η στερλίνα. Τελικά, το βρετανικό νόμισμα έκλεισε με τις μεγαλύτερες απώλειες έναντι των G10.
Μετοχές – Δείκτες
Συνεχείς αλλαγές στο πρόσημο της Wall Street αλλά οι επενδυτές δείχνουν να έχουν τη δυναμική να ωθήσουν το δείκτη προς υψηλότερα επίπεδα και κυρίως να τον διατηρήσουν πάνω από τις 2.000 μονάδες. Στο μέτωπο των εταιριών, συνεχίζεται ο χορός των εξαγορών και συγχωνεύσεων με την Dollar General να αυξάνει την προσφορά της για τη Family Dollar στα $80 με τη συνολική πρόταση να είναι στα $9,1 δισ. Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις αναμένεται να συνεχίσουν να στηρίζουν τη Wall Street.
Εμπορεύματα
Πολύ άσχημη συνεδρίαση για την αγορά εμπορευμάτων καθώς οι πιέσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες. Το πετρέλαιο βρέθηκε να σημειώνει απώλειες $3 από τα $95,70 στα $92,70. Ισχυρές πιέσεις και για το χρυσό που κατέγραψε απώλειες $30 και ετοιμάζεται για ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Φυσικά, οι πωλητές δε θα μπορούσαν να μην πιέσουν και το φυσικό αέριο που έχασε εύκολα τα $3,90.
Μακροοικονομικές ανακοινώσεις
Οι δείκτες μεταποίησης PMI σε Κίνα, Ευρωζώνη, Γερμανία, το ΑΕΠ της Αυστραλίας και η Μπεζ Βίβλος της αμερικανικής οικονομίας, προετοιμάζουν το έδαφος για αύξηση της μεταβλητότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 03 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.