ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport: Η Γερμανία σε αποπληθωριστικό περιβάλλον

23:36 - 28 Σεπ 2014 | Αναλύσεις
Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με το δολάριο να ενισχύεται και πάλι καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τους περισσότερους οι οποίοι επιχειρούν να τοποθετηθούν εξαιτίας των ακραίων επιπέδων που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά συναλλάγματος.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

 

Η απουσία αρνητικών ειδήσεων για την αμερικανική οικονομία και θετικών ειδήσεων για την ευρωπαϊκή οικονομία, ενισχύουν την ισχυρά ανοδική τάση του δολαρίου. Επιπλέον, οι συνεχείς χαλαρές δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, πιέζουν ακόμα περισσότερο το ευρώ. Η τρέχουσα εβδομάδα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη μεσοπρόθεσμη εικόνα των αγορών και για τα επίπεδα στα οποία θα βρίσκονται το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο ξεκίνημα της εβδομάδας ο πληθωρισμός της Γερμανίας θα μπορούσε να προκαλέσει νέο σοκ στο ευρώ, καθώς αναμένεται είσοδος σε αποπληθωριστικό περιβάλλον. Πιθανή θετική έκπληξη, θα είναι ότι ακριβώς ζητάει το ευρώ.

 

Νομίσματα

 

Η αγορά είναι ακραία δολαριακή και ακόμα και αν δεν υπάρξουν οι απαραίτητες ειδήσεις, οι επενδυτές θα προχωρήσουν σε κατοχύρωση κερδών και αυτό θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την ανάκαμψη των υπολοίπων νομισμάτων. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι η ανοδική τάση του δολαρίου συνεχίζεται αλλά οι πτωτική δυναμική των υπολοίπων νομισμάτων έχει αρχίσει να φθίνει και αυτό από μόνο του δημιουργεί συνθήκες για κλείσιμο short θέσεων. Επιπλέον, την ερχόμενη Πέμπτη έχουμε συνεδρίασης της ΕΚΤ και είναι πιθανό να υπάρξει μια μικρή ανακωχή των πιέσεων.

 

Μετοχές – Δείκτες

 

Η Wall Street κατάφερε να κλείσει με πολύ σημαντικά κέρδη επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι βρισκόμαστε σε περίοδο αυξημένης μεταβλητότητας η οποία προσφέρει συνεχείς ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις. Το εύρος διακύμανσης των 20 μονάδων στον S&P 500 και η άψογη τεχνική εικόνα δελεάζουν τους βραχυπρόθεσμους traders. Η μεγάλη άνοδος της Παρασκευής οφείλεται στα σημαντικά κέρδη της Nike και της Apple.

Εμπορεύματα

Θετικές ενδείξεις από τα περισσότερα εμπορεύματα και η τρέχουσα εβδομάδα θα μπορούσε να δώσει σημαντικές κινήσεις. Ο χρυσός έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί, το ασήμι βρίσκεται σε κρίσιμα επίπεδα, ενώ το πετρέλαιο έχει πραγματοποιήσει μια αρκετά υποσχόμενη ανοδική εβδομάδα.

 

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

 

Ο πληθωρισμός της Γερμανίας είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας. Οι επενδυτές αναμένουν επίσημα αποπληθωριστικό περιβάλλον και αυτό δε θα είναι καλό για το ευρώ στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.