ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Sell off πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ

23:59 - 01 Οκτ 2014 | Αναλύσεις
Η Wall Street έκλεισε με απώλειες που έφθασαν το 1,50% για τους βασικούς δείκτες εξαιτίας μιας σειράς αρνητικών γεγονότων. Τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν ήταν αυτά που περίμεναν οι επενδυτές τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Αμερική, ενώ ισχυρές είναι και οι πιέσεις εξαιτίας της επιδημίας του ιού Ebola.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Με τις μετοχές να βρίσκονται σε καθεστώς μεσοπρόθεσμης πτώσης, ο Mario Draghi θα κληθεί να δώσει μια σειρά από εξηγήσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα εφαρμόσει η ΕΚΤ. Πρώτα απ’ όλα, οι επενδυτές θα περιμένουν να μάθουν το ύψος του προγράμματος ABS. Αν δεν υπάρξει κάποια ανακοίνωση, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να πιέζουν τις μετοχές.

Νομίσματα

Το δολάριο συνέχισε την ανοδική του κίνηση έναντι όλων των νομισμάτων. Παρόλα αυτά, λίγο μετά το απόγευμα παρατηρήθηκε μια προσπάθεια ρευστοποιήσεων στο αμερικανικό νόμισμα. Η συνέχεια ή όχι των ρευστοποιήσεων, θα διαφανεί κατά τις δυο συνεδριάσεις που απομένουν για την ολοκλήρωση της εβδομάδας. Σε μια σειρά ζευγών πάντως, το δολάριο δείχνει ότι θα δυσκολευτεί να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα.

Μετοχές – Δείκτες

Ιδιαίτερα έντονες πιέσεις στις αγορές με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τις θέσεις τους. Μεσοπρόθεσμα, η εικόνα της Wall Street είναι αρνητική ενώ για τον S&P 500 τα χειρότερα δεν έχουν περάσει αφού ο βασικός στόχος είναι στις 1.895 μονάδες. Ισχυρότατες πιέσεις στους κλάδους ενέργειας και βιομηχανίας. Απώλειες για τις μετοχές των: Apple, Alibaba και Facebook.

Εμπορεύματα

Παραμένουν σε κλοιό πιέσεων τα εμπορεύματα με την προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης να μη μπορεί να αποκτήσει έντονη δυναμική. Το πετρέλαιο αποτελεί τν καλύτερη επιλογή για τοποθετήσεις αφού έχει μια πολύ καλή τεχνική συμπεριφορά και αυξημένες διακυμάνσεις.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Οι άδειες ανέγερσης κατοικιών και το εμπορικό ισοζύγιο στην Αυστραλία αναμένεται να δημιουργήσουν έντονες διακυμάνσεις στο AUD. Για την Ευρωζώνη ακολουθεί η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και η ομιλία του Mario Draghi.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:01 - 02 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.