ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Συνεδρίαση πολλών ταχυτήτων – παραμένει μεγάλη η αβεβαιότητα

23:22 - 20 Οκτ 2014 | Αναλύσεις
Με πολλά ερωτηματικά ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας καθώς οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες, ενώ στη Wall Street παρατηρήθηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δεικτών, με το Nasdaq να σημειώνει κέρδη πάνω από 1,00% αλλά το Dow Jones να παραμένει κάτω από το 0,10%.

Μακροοικονομικές εξελίξεις


Οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την επόμενη ημέρα στις αγορές με τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις στη Wall Street να δείχνουν ότι διαθέτουν τη δυναμική για κάτι καλύτερο αλλά από την άλλη, η αβεβαιότητα για το μέλλον παραμένει αυξημένη. Οι αγορές αντιδρούν τεχνικά μετά από βαριές μεσοπρόθεσμες απώλειες αλλά πλέον υπάρχουν βασικές αντιστάσεις.


Νομίσματα


Το δολάριο δείχνει ότι θα αντιμετωπίσει και νέες ρευστοποιήσεις καθώς παρατηρούνται ιδιαίτερα ακραίες τοποθετήσεις που πιθανότατα δε θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται στις πρόσφατες εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία. Από την άλλη, ο φόβος μιας νέας πτώσης στις μετοχές θα μπορούσε να αποδυναμώσει το USD/JPY και αυτό θα ήταν συνολικά αρνητικό για το δολάριο. Συνεχίζεται η προσπάθεια ανόδου για το EUR/USD και για το GBP/USD και όλα δείχνουν ότι το βραχυπρόθεσμο ανοδικό ράλι θα μπορούσε να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική.


Μετοχές – Δείκτες


Συνεδρίαση δυο ταχυτήτων με τον S&P 500 να προσεγγίζει το 1,0%, το Nasdaq να κινείται υψηλότερα από 1,0% και το Dow Jones να παραμένει κάτω από το 0,10%. Ο τεχνολογικός κλάδος πρωταγωνίστησε με την Apple και τη Google να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Στις ευρωπαϊκές αγορές η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική με τις σημαντικές αγορές να κλείνουν στο κόκκινο με εξαίρεση την Ελλάδα που ενισχύθηκε πάνω από 1,0%.


Εμπορεύματα


Ο χρυσός συνεχίζει το ανοδικό του ράλι έχοντας φθάσει μια ανάσα από τα $1.250. Την ίδια ώρα το πετρέλαιο δείχνει σημάδια βραχυπρόθεσμου πυθμένα πάνω από τα $80 και με το στόχο να είναι κοντά στα $87. Το φυσικό αέριο έχει διασπάσει τη στήριξη στα $3,72 αλλά το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου διαπραγματεύεται σε premium πάνω από τα $3,75.


Οι ανακοινώσεις της ημέρας


Τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, το ΑΕΠ και η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας είναι οι σπουδαιότερες οικονομικές ανακοινώσεις

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.