ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Όλο και πιο κοντά στο QE η ΕΚΤ

23:51 - 06 Νοε 2014 | Αναλύσεις
Η συνέντευξη Τύπου του Mario Draghi έδειξε ότι τα μέλη της ΕΚΤ είναι απολύτως σύμφωνα στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, ενώ υπάρχει και πλήρης ομοφωνία σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Ο Draghi, τόνισε ότι η ΕΚΤ ήδη εργάζεται πάνω σε νέα μέτρα προκειμένου να είναι έτοιμη αν χρειαστεί.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι η απόφαση για επιπλέον μέτρα στήριξης θα ληφθεί είτε αν ο πληθωρισμός σημειώσει νέα πτώση είτε αν αποδειχθεί ότι τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, δεν είναι αποτελεσματικά. Η εξέλιξη αυτή, ικανοποίησε τους traders οι οποίοι «ξεπούλησαν» το EUR/USD οδηγώντας στα 1,2400.



Νομίσματα

Το δολάριο παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος της αγοράς συναλλάγματος με τους επενδυτές να χρησιμοποιούν κάθε αφορμή προκειμένου να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους στο αμερικανικό νόμισμα. Το USD/JPY εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο ενώ σύμφωνα και με τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, οποιαδήποτε διόρθωση στο δολάριο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για νέες αγορές.


Μετοχές – Δείκτες

Νέο ιστορικό υψηλό για τη Wall Street η οποία εξακολουθεί να δημιουργεί νέα ρεκόρ. Χθες ήταν η πρώτη φορά, μετά από 16 χρόνια, που τέσσερις βασικοί κλάδοι έκλεισαν σε νέο ιστορικό υψηλό. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στην Ευρώπη καθώς μετά από τις αποφάσεις του Draghi οι επενδυτές οδηγήθηκαν σε βίαιες αγορές με αποτέλεσμα ο DAX να διασπάσει σημαντικές αντιστάσεις και να κινηθεί έντονα ανοδικά. Ακολούθησαν και οι άλλοι ευρωπαϊκοί δείκτες.


Εμπορεύματα

Το πετρέλαιο εξακολουθεί να επιχειρεί μια ανοδική προσπάθεια έχοντας δοκιμάσει να περάσει πάνω από τα $78,00. Η προσπάθεια αυτή χρειάζεται προσοχή. Προσπάθεια αντίδρασης και για το χρυσό αλλά δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή. Το φυσικό αέριο κλέβει την παράσταση έχοντας φθάσει στα $4,40.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας είναι οι νέες θέσεις εργασίας εκτός αγροτικού τομέα (NFPs) όπου αναμένεται να προκαλέσουν ισχυρότατες μεταβολές στις ισοτιμίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.