ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ForexReport.gr: Μεγάλες διακυμάνσεις στις αγορές – «Καμπανάκι» για τις μετοχές

00:52 - 18 Νοε 2014 | Αναλύσεις
Οι αγορές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με μεγάλες διακυμάνσεις. Μετά από τις ισχυρές απώλειες για το δολάριο, την περασμένη Παρασκευή, σήμερα το αμερικανικό νόμισμα κάλυψε τις απώλειες και προσπάθησε να κινηθεί υψηλότερα. Αυτό δημιούργησε μια γενικότερη αναταραχή στις αγορές με τη Wall Street να καλύπτει τις πρωινές απώλειες και να επιστρέφει στα υψηλά της.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Οι επενδυτές είναι πολύ αισιόδοξοι για την πορεία των μετοχών τους επόμενους έξι μήνες. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, η επενδυτική αισιοδοξία στα τρέχοντα επίπεδα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από το 2010. Αν και αυτό δεν σημαίνει την άμεση πτώση των μετοχών, δεν είναι καθόλου αισιόδοξο. Σύμφωνα με το παρελθόν, ο S&P 500 δε μπορεί να εκπλήξει προς σημαντικά υψηλότερα επίπεδα και το σενάριο για μια νέα ισχυρή πτώση κερδίζει σημαντικούς πόντους.

Νομίσματα

Το δολάριο κατάφερε να κερδίσει σημαντικό έδαφος μετά τις απώλειες της Παρασκευής και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν η επιστροφή της Ιαπωνίας σε ύφεση και οι δηλώσεις του Mario Draghi ο οποίος μίλησε ανοικτά για τις πιθανότητες περαιτέρω στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Οι τοποθετήσεις των μεγάλων επενδυτών βρίσκονται σε εξαιρετικά ακραία επίπεδα και οι επενδυτές παραμένουν εξαιρετικά ανήσυχοι και νευρικοί. Η πτώση των αγορών μπορεί να έρθει μόνο με πτώση του δολαρίου.

Δείκτες – Μετοχές

Οριακά κέρδη για Dow Jones και S&P 500 και απώλειες για το Nasdaq. Οι αμερικανικοί δείκτες φαίνεται ότι ακολουθούν και πάλι την ίδια διαδρομή που οδήγησε στο πρόσφατο μίνι-κραχ. Δεν αποκλείεται να δούμε και νέα σταθεροποιητική κίνηση η οποία θα οδηγήσει σε νέες ισχυρότατες πιέσεις. Μια άνοδος δεν αποκλείεται αλλά εφόσον συμβεί θα κάνει ακόμα πιο ακραίες τις συνθήκες που παρατηρούνται στις αγορές.

Εμπορεύματα

Η αντίδραση των εμπορευμάτων δε δικαιολογείται από τη δυναμική του δολαρίου και αυτό είναι θετικό για τη συνέχεια. Φαίνεται ότι ο χρυσός και το πετρέλαιο έχουν προσελκύσει κερδοσκοπικά κεφάλαια βραχυπρόθεσμου επενδυτικού ορίζοντα και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα σημαντικό ανοδικό ξέσπασμα.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Η ημέρα ξεκινά με τη νομισματική πολιτική της RBA (Αυστραλία) που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές διακυμάνσεις. Στη συνέχεια, ο δείκτης οικονομικού συναισθήματος ZEW για τη Γερμανία και την Ευρωζώνη και τέλος ομιλίες αξιωματούχων της Fed.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.