ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντέχουν οι Ελληνικές Τράπεζες, λέει η Goldman Sachs

12:05 - 13 Ιαν 2015 | Αναλύσεις
Αντέχουν οι Ελληνικές Τράπεζες, λέει η Goldman Sachs
Σύμφωνα με στελέχη της Goldman Sachs τα οποία πραγματοποίησαν επαφές με τις διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών οι διαπραγματεύσεις της τροικας με την Ελλάδα θα μπορούσαν να επεκταθούν έως τα μέσα του 2015, ενώ διαπιστώνουν πως ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος παρά την συγκυρία παραμένει ανθεκτικός.

Πιο συγκεκριμένα αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας είχαν τις προηγούμενες ημέρες επαφές με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για θέματα λειτουργίας των πιστωτικών ιδρυμάτων, όσο και για θέματα σχετικά με το πολιτικό ρίσκο και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

 

Τα συμπεράσματα που αποκόμισαν σχετικά με την πορεία του προγράμματος είναι ότι είναι δυνατός ένας πολιτικός συμβιβασμός ανάμεσα σε Ελλάδα και τρόικα, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι μια απλή υπόθεση και ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να επεκταθούν έως τα μέσα του 2015 και σημειώνουν πως η παρατεταμένη αβεβαιότητα θα έπληττε ενδιάμεσα την ανάκαμψη της οικονομίας.


Όσον αφορά την ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η G.S. αναφέρει πως έρχεται στο επίκεντρο, καθώς οι τράπεζες βιώνουν ήπιες εκροές καταθέσεων, ωστόσο διαπιστώνει πως οι τάσεις λειτουργίας των συστημικών τραπεζών είναι μέχρι στιγμής ανθεκτικές.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:08 - 13 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.