ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Watch Negative έθεσε τις ελληνικές τράπεζες ο Fitch

21:35 - 10 Φεβ 2015 | Αναλύσεις
Σε Watch Negative έθεσε τις ελληνικές τράπεζες ο Fitch
Υπό παρακολούθηση με αρνητικές προοπτικές (Rating Watch Negative - RWN) έθεσε την πιστοληπτική αξιολόγηση «B-» για τις ελληνικές τράπεζες ο Fitch Ratings.

Το Watch Negative, αντανακλά την καθοδική δυναμική στην αξιολόγηση λόγω των αυξανόμενων κινδύνων στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα, εκτιμά ο Fitch, καθώς αξιολογεί ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επίσημους πιστωτές θα είναι πολύ δύσκολες.


Σύμφωνα με τον Fitch αυτό αναμένεται να μεταφραστεί σε συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, ιδιαίτερα εάν η πρόσβαση στην έκτακτη χρηματοδότηση περιοριστεί σε κάποιο χρονικό σημείο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Νωρίτερα και οίκος Standard and Poor’s,με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι  διατηρεί το  Watch Negative, για την  αξιολόγηση "CCC+" των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών μετά την τελευταία ανακοίνωση της ΕΚΤ.


O οίκος σημειώνει  ότι η διατήρηση του Credit Watch αντανακλά την πιθανότητα υποβάθμισης τους στην περίπτωση που  η υποστήριξη των ευρωπαϊκών αρχών και της ΕΚΤ δεν είναι πλέον διαθέσιμη ή δεν θα είναι επαρκής για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των τεσσάρων τραπεζών.


Ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι εάν η διαδικασία για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της αποδεχθεί παρατεταμένη, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πιέσεις στη χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ελλάδας με τη μορφή αναλήψεων.


Ο οίκος σημειώνει τέλος ότι θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την αξιολόγηση και να αφαιρέσει τις τράπεζες από το CreditWatch εάν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ελληνικές τράπεζες θα διατηρήσουν μόνιμη και επαρκή υποστήριξη από τις ευρωπαϊκές αρχές και την ΕΚΤ, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 13 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.