ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

USDCAD: Διαχωριστική γραμμή στις νομισματικές πολιτικές

13:40 - 21 Μαϊ 2015 | Αναλύσεις
H BoC αναμένει ισχυρή ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο με το ποσοστό να κινείται πολύ πιο πάνω από την εκτίμηση της ΤράπεζαςΑυτή την εβδομάδα, o Διοικητής της Τράπεζας του Καναδά (BoC) μίλησε για την οικονομία σε συνέντευξη Τύπου στο Charlottetown. Η ομιλία του παρέμεινε σταθερή στο σενάριο που ορίστηκε τον Απρίλιο στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής

H BoC αναμένει ισχυρή ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο με το ποσοστό να κινείται πολύ πιο πάνω από την εκτίμηση της Τράπεζας
Αυτή την εβδομάδα, o Διοικητής της Τράπεζας του Καναδά (BoC) μίλησε για την οικονομία σε συνέντευξη Τύπου στο Charlottetown. Η ομιλία του παρέμεινε σταθερή στο σενάριο που ορίστηκε τον Απρίλιο στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής (Mοnetary Policy Report, MPR), περιορίζοντας το πεδίο εφαρμογής για την Τράπεζα για περαιτέρω χαλάρωση στο εγγύς μέλλον. Σημείωσε ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να παραμείνει επίπεδη στο Q1 και στο Q2 να επιταχύνει. Περαιτέρω, η BoC αναμένει ισχυρή ανάπτυξη στο H215 με το ποσοστό να κινείται πολύ πιο πάνω από την εκτίμηση της BoC σύμφωνα με την οποία η τάση θα βρίσκεται κοντά στο 1,8%.

Τελικά, η Τράπεζα του Καναδά αναμένει ότι η ικανότητα της οικονομίας θα επανέλθει μέχρι το τέλος του 2016, ενώ ο πληθωρισμός θα επανέλθει πίσω στο στόχο περίπου στο 2%. Αυτό αντανακλά την ελπίδα ότι η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει από την «παρακμή» του Q1, μαζί με ενδείξεις ότι η εγχώρια οικονομία έχει αρχίσει να ξεπερνάει την πετρελαϊκή κρίση.

Ακόμα κι έτσι, ενδεχομένως θα πρέπει να παραμείνουμε λιγότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της οικονομίας του Καναδά και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το ενδεχόμενο ότι η διαφορά καθεστώτος μεταξύ της Fed και της BoC θα αναγκάσει το USDCAD να κινηθεί υψηλότερα κατά τους επόμενους μήνες. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη μετατόπιση στο spread επιτοκίου, το οποίο θα πρέπει να συνεχίσει να κινείται προς θετική κατεύθυνση καθώς η Fed ξεκινάει την αύξηση των επιτοκίων και η BoC επιθυμεί να διατηρήσει τη διευκολυντική κατεύθυνση της πολιτικής της. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι το CAD τείνει να κινείται αντιστρόφως με το συναίσθημα κινδύνου, κάτι το οποίο θα πρέπει να μην είναι αρεστό καθώς οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές συνθήκές στενεύουν πλησιάζοντας την αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.