ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς οι fund managers έβγαλαν τεράστια κέρδη πριν λίγες ημέρες;

11:53 - 26 Μαϊ 2015 | Αναλύσεις
Πώς οι fund managers έβγαλαν τεράστια κέρδη πριν λίγες ημέρες;
Η φράση “insider trading” είναι ευρέως διαδεδομένη σε όσους ασχολούνται με το trading στις μετοχές.

Είναι γνωστό ακόμα και στους αρχάριους στο κομμάτι των επενδύσεων, ότι η πληροφορία είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα μπορούσε να κατέχει κάποιος ο οποίος επενδύει σε χρηματιστηριακά προϊόντα. Η φράση “insider trading” είναι ευρέως διαδεδομένη σε όσους ασχολούνται με το trading στις μετοχές αφού χαρακτηρίζει τις συναλλαγές που γίνονται από ανώτερα στελέχη και ιδιοκτήτες μιας εταιρίας.

Επειδή είναι παραπάνω από εμφανές ότι ένας ιδιοκτήτης ξέρει εκ των προτέρων και τα καλά και τα άσχημα της εταιρίας του, η οποιαδήποτε συναλλαγή του υποχρεούται σε κοινοποίηση στις αμερικανικές Αρχές, εντός τριών ημερών. Είναι προφανές, ότι το insider trading είναι παράνομη πρακτική και τα τελευταία χρόνια υπάρχουν περιπτώσεις traders, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση εξαιτίας της χρήσης αυτής της πρακτικής.

Φαίνεται όμως, ότι στις δύσκολες, για τις αγορές, ημέρες που διανύουμε, η πληροφορία είναι χρήσιμη και στους forex traders. 

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, οι καλύτεροι insiders είναι οι κεντρικοί τραπεζίτες. Για τους οποίους φυσικά και δεν ισχύει κανένας νόμος περί insider trading…

Την περασμένη Δευτέρα στις 18 Μαΐου, ο Benoit Coeure, ήταν κεντρικός ομιλητής σε κλειστή ομιλία στο Λονδίνο, στην οποία παρεβρίσκονταν fund managers, trader, investment bankers και άλλοι με άμεση πρόσβαση τις αγορές και με τεράστια κεφάλαια. 

Στην ομιλία που έδωσε ο Coeure είπε για πρώτη φορά ότι η ΕΚΤ σχεδιάζει αύξηση του QE.

Πιθανολογούμε ότι το γεύμα μπορεί και να μην ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς οι traders και οι υπόλοιποι, θα πρέπει να έσπευσαν στα desks προκειμένου να προετοιμάσουν εκ νέου πόλεμο στο ευρώ. Φυσικά, τα κέρδη δεν άργησαν να έρθουν αφού την επόμενη ημέρα ο Coeure έκανε τη δήλωση δημόσια με αποτέλεσμα το ευρώ να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Η πληροφορία αυτή, ακόμα και με μια ημέρα καθυστέρηση είναι πολύ σημαντική για όλους τους υπόλοιπους traders, οι οποίοι θα πρέπει να την έχουν αξιολογήσει κατάλληλα και να έχουν εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες από την πτώση του ευρώ.

Φυσικά υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες αρκεί ένας trader να μπορεί να ελιχθεί στις αγορές με επιδεξιότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες στο EUR, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: [email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.