ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί το ευρώ ανεβαίνει μετά τα capital controls;

17:34 - 29 Ιουν 2015 | Αναλύσεις
Γιατί το ευρώ ανεβαίνει μετά τα capital controls;
Οι αγορές "χώνεψαν" πολύ γρήγορα την έκπληξη του δημοψηφίσματος και των κεφαλαιακών ελέγχων.

Παρά τις εκτιμήσεις των περισσότερων traders ότι σήμερα θα είχαμε μια νέα «Μαύρη Δευτέρα» σε μετοχές και ευρώ, τελικά το ευρώ κινείται ανοδικά και οι μετοχές έχουν σταθεροποιηθεί.

Αν και το EUR/USD άνοιξε χαμηλότερα κατά 150 pips, κατάφερε να επιστρέψει και πλέον διαπραγματεύεται 180 pips υψηλότερα έχοντας καλύψει και το gap του ανοίγματος.

Για ποιο λόγο λοιπόν το EUR/USD κινείται ανοδικά;

- Λόγοι ρευστότητας. Οι μετοχές δέχονται σημαντικές πιέσεις καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλέστερες τοποθετήσεις και συνειδητοποιούν ότι είναι καλύτερο να διακρατούν ρευστότητα. Εν αναμονή του δημοψηφίσματος, οι traders συσσωρεύουν ρευστότητα.

- Ανάγκη ρευστότητας. Τράπεζες, hedge funds και άλλοι μεγάλοι Οργανισμοί, επιθυμούν να έχουν περισσότερα ευρώ, ενόψει και του δημοψηφίσματος.

- Contrarian buyers. Επενδυτές οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει ατύχημα με την Ελλάδα και ως εκ τούτου η σημερινή πτώση αποτέλεσε ευκαιρία για αγορές χαμηλότερα.

- Η Ελλάδα είναι μικρή για να απειλήσει. Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να απειλήσει την Ευρωζώνη και ως εκ τούτου, οι επενδυτές θεώρησαν ότι υπάρχει ευκαιρία για ανάληψη κινδύνου.

- Μακροοικονομικά στοιχεία. Την ώρα που 18 χώρες της Ευρωζώνης παρουσιάζουν μια σαφή βελτίωση της μακροοικονομικής και δημοσιονομικής τους εικόνας, υπάρχει μόνο η Ελλάδα που αποτελεί πρόβλημα.

- Κλείσιμο του gap. Τεχνικά έχει αποδειχθεί ότι μετά από ένα σημαντικό gap, η αγορά δίνει την ευκαιρία να υπάρξει κλείσιμο του κενού αυτού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.