ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη άνοδος του αμερικανικού ΑΕΠ – «Απογειώθηκε» το πετρέλαιο

12:36 - 28 Αυγ 2015 | Αναλύσεις
Μεγάλη άνοδος του αμερικανικού ΑΕΠ – «Απογειώθηκε» το πετρέλαιο
Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν το πετρέλαιο για να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική συνεδρίαση με κέρδη σχεδόν 9,0%.

Η αμερικανική οικονομία προσπαθεί να αποδείξει ότι τα όσα συμβαίνουν στην Κίνα δεν είναι ικανά να επηρεάσουν τη δική της οικονομία και τα μακροοικονομικά στοιχεία μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Χθες, το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου ανακοινώθηκε στο 3,7% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,2% και στηρίζοντας ένα νέο ανοδικό ράλι για τη Wall Street. Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν το πετρέλαιο για να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική συνεδρίαση με κέρδη σχεδόν 9,0%. Η χθεσινή συνεδρίαση στο πετρέλαιο βάζει τέλος στην προσπάθεια για χαμηλότερα επίπεδα, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα. Σε σειρά άρθρων μας στο ForexReport.gr τις τελευταίες ημέρες προειδοποιούσαμε για την εκρηκτική ανοδική αντίδραση.

  • Οκτώ κόμματα δείχνει ότι θα έχει η επόμενη Βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
  • Στο 23% ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 19,5% η Νέα Δημοκρατία ενώ 25% παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων.
  • Εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εντός η Λαϊκή Ενότητα σύμφωνα με την ίδια σημοσκόπηση.
  • Η Mester της Fed, δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αντέξει μια αύξηση επιτοκίων. Σημειώνουμε ότι η Mester δεν έχει δικαίωμα ψήφου.
  • Αναλυτής της BofA σημειώνει ότι πιθανότατα τα χειρότερα για τις κινεζικές μετοχές δεν έχουν περάσει.
  • «Κόλλημα» φαίνεται να υπάρχει σχετικά με την είσοδο των κινεζικών συνταξιοδοτικών ταμείων σε χρηματιστηριακές επενδύσεις.

Ανάλυση αγορών

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 38,94 Υψηλό: 42,84 Χαμηλό: 38,93 Κλείσιμο: 42,77

28 08 15 oilΟ μαύρος χρυσός απογειώθηκε κατά 9,0% μετά από την ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ και πλέον θέτει τις βάσεις για ένα νέο μεσοπρόθεσμο ράλι. Στις καθημερινές μας αναλύσεις για το πετρέλαιο, είχαμε τονίσει την κρισιμότητα των επιπέδων των τεχνικών δεικτών αλλά και άλλων θεμελιωδών ενδείξεων, οι οποίες αύξαναν σημαντικά τις πιθανότητες να δούμε ένα ανοδικό ράλι. Για μια ακόμα φορά, φαίνεται ότι τιμές-στόχοι στα $20 μάλλον αποτελούν ευσεβείς πόθους μεγάλων επενδυτικών τραπεζών. Εξακολουθούμε να είμαστε αγοραστές χρησιμοποιώντας κάθε διορθωτική κίνηση για νέες αγοραστικές τοποθετήσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

42,60                   43,10
42,00                   43,70
41,40                   44,20
40,80                   44,60

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.