ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ποιες μετοχές «άντεξαν» στην πτώση του Ιανουαρίου

15:19 - 29 Ιαν 2016 | Αναλύσεις
ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ποιες μετοχές «άντεξαν» στην πτώση του Ιανουαρίου
Κλείνει ο μήνας και μόνο η JUMBO, o ΑΝΕΜΟΣ, η Aegean και η Intracom φαίνεται να γλυτώνουν από τη καθοδική λαίλαπα που επικρατεί από τις αρχές του έτους.

Πρωτοστατούντες της κίνησης για ακόμα μια φορά οι τραπεζικοί τίτλοι, όπου οι απώλειες φτάνουν έως και -35% (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) αποτυπώνοντας έτσι αρνητικά ποσοστά της τάξεως του -14% στο Γενικό Δείκτη, -17% στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, -28% στο Τραπεζικό και -18% στο δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE 40, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και μέλος επενδυτικής στρατηγικής στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ.

Το αποτέλεσμα της εν εξελίξει πτωτικής κίνησης είναι να οδηγηθεί ο Γενικός Δείκτης κάτω από το σημαντικό διαγραμματικό επίπεδο των 550 μονάδων ανοίγοντας το φως για το διάδρομο κατάβασης προς το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων. Αλλαγή ρότας θα προκληθεί μόνο με την ανοδική καταστρατήγηση της ζώνης αντίστασης των 550 με 560 μονάδων δίνοντας τροφή στους Bulls για μια ανοδική συνέχεια προσέγγισης των 580 μονάδων.

Προς το παρόν ο δείκτης φαίνεται να λαμβάνει τιμές μέσα σε ένα βραχύ ανοδικό Flag έχοντας ως άνω όριο τις 557 μονάδες και κάτω τις 531 μονάδες. Οποιαδήποτε τμήση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα δώσει ισχυρή κίνηση μια που η συσσώρευση που έχει δημιουργηθεί έχει αρκετή δύναμη εκτόνωσης. Από πλευράς τεχνικών δεικτών οι μεν πολύ βραχυχρόνιοι συνεχίζουν να κοιτούν «φοβισμένα» ανοδικά οι δε αργοί πέραν της oversold κατάστασης δε συγκεντρώνουν τα απαραίτητα εχέγγυα για να δώσουν το αγοραστικό ok.

Όσον αφορά τώρα το δείκτη FTSE 25, ναι μεν έχει κάνει ένα ανοδικό σκίρτημα από τα ιστορικά χαμηλά των 140 μονάδων αλλά μέχρι τώρα δεν έχει αποδείξει ότι έχει την απαραίτητη ενέργεια για να επανέλθει μέσα στο επίπεδο αντίστασης των 156 με 164 μονάδων στοιχείο που ενισχύει χρονικά την πιθανή καταγραφή νέων χαμηλών προς τις 130 με 124 μονάδες. Ξαφνικό στοπ στα καθοδικά σενάρια θα προκληθεί μόνο με τη βίαιη ανοδική διάσπαση των 164 μονάδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.