ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Μέτρια επίδοση στα αποτελέσματα α' τριμήνου αναμένει η IBG

16:57 - 26 Απρ 2016 | Αναλύσεις
ΟΤΕ: Μέτρια επίδοση στα αποτελέσματα α' τριμήνου αναμένει η IBG
Μέτρια επίδοση σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που βρίθει προκλήσεων περιμένει να δει η IBG Securities στα αποτελέσματα α’ τριμήνου του OTE.

«Περιμένουμε μέτρια αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2016 καθώς εκτιμάται ότι η ισχυρή επίδοση στην ελληνική αγορά σταθερής τηλεφωνίας έχει αντισταθμιστεί πλήρως από την ασθενή επίδοση στη ρουμανική αγορά σταθερής και κινητής τηλεφωνίας», επισημαίνει η χρηματιστηριακή σε έκθεση με ημερομηνία 26 Απριλίου 2016.

Στο μέτωπο της κερδοφορίας, η IBG εκτιμά ότι ο OTE θα καταγράψει μικρή μείωση στα καθαρά EBITDA, που θα επιφέρει συρρίκνωση 30 ποσοστιαίων μονάδων στο περιθώριο. Τα pro forma EBITDA ειδικότερα, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 320 εκατομμύρια ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2016, υποδηλώνοντας περιθώριο 34,3%. Τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 25% σε συγκρίσιμη βάση από πέρυσι, δτα 40,5 εκατ. ευρώ.

Η προσοχή της IBG θα στραφεί στην παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών του Οργανισμού στο α' τρίμηνο του 2016, περιμένοντας από τη διοίκηση να ενημερώσει για την επίδραση που θα έχει στη χρηματοοικονομική επίδοση του ομίλου ο επικείμενος νέος φόρος στην κινητή τηλεφωνία και στη συνδρομητική τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι η IBG θέτει τιμή-στόχο 10,50 ευρώ και σύσταση buy.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.