ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στις 635-650 μονάδες τα επόμενα επίπεδα αντίστασης του Χ.Α.

13:25 - 06 Μαϊ 2016 | Αναλύσεις
ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στις 635-650 μονάδες τα επόμενα επίπεδα αντίστασης του Χ.Α.
Εν αναμονή ενός ακόμα σημαντικού Eurogroup ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 600 μονάδων πάνω στο «τοίχο του φόβου» των επενδυτών για την εκδήλωση ενός πιθανού ατυχήματος, αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος, Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης στην ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ, Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής.

Εδώ η επιβεβαιωμένη αρπαγή του ψυχολογικού ορίου των 600 μονάδων θα ανοίξει το πράσινο φως για μια περαιτέρω ανοδική ανάταση προς την ισχυρή ζώνη αντίστασης των 635 με 650 μονάδων. Προς το παρόν όμως αυτό που διακρίνεται από την τελευταία κίνηση του δείκτη από την περιοχή στήριξης των 575 μονάδων προς τις 610 μονάδες είναι η διάθεση ανάληψης υψηλού επενδυτικού ρίσκου από πολύ βραχυχρόνιους «θεσμικούς» επενδυτές κυρίως στο τραπεζικό τομέα.

 

Το στοιχείο όμως αυτό της ανόδου τεχνικά δείχνει να μην αναγνωρίζεται ερχόμενη σε μερική αντίθεση με αρκετούς ταλαντωτές στα ημερήσια και δίωρα charts του Γενικού Δείκτη. Κάποιοι μάλιστα ταλαντωτές ορμής εδώ και μέρες αρνούνται να βάλουν τη «σφραγίδα εγγύησης» για μια ασφαλή περαιτέρω ανοδική κίνηση άνω των 640 μονάδων. Η εικόνα δε αυτή της ανοδικής δυσπραγίας είναι ακόμα πιο εμφανής στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, καθώς θα έπρεπε ήδη να αναπνέει μέσα στη ζώνη των 175 με 180 μονάδων. Στηρίξεις σε ένα πιθανό πισωγύρισμα είναι οι 575 μονάδες για το Γενικό Δείκτη και οι 160 μονάδες για τον FTSE 25.

 

Όσον αφορά τώρα τον πρωταγωνιστή της ανόδου το Τραπεζικό Δείκτη στην ωριαία διαγραμματική ανάλυσή του φαίνεται να είναι «εγκλωβισμένος» μέσα σε έναν Andrews Pitchfork σχηματισμό με πρωτεύον άνω όριο τις 52 μονάδες και δευτερεύον τις 56 μονάδες. Πιθανή όμως αδυναμία ανοδικής τμήσης της κεντρικής γραμμής της αποτυπωμένης Pitchfork στις 52 μονάδες θα σπρώξει πτωτικά το Τραπεζικό Δείκτη προς την περιοχή στήριξης των 48 με 47 μονάδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.