ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ζητούμενο η επαναφορά άνω των 560 μονάδων

16:37 - 15 Ιουλ 2016 | Αναλύσεις
ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ζητούμενο η επαναφορά άνω των 560 μονάδων
Η γρήγορη διαφυγή του Γενικού Δείκτη στις αρχές της εβδομάδας πάνω από τις 540 μονάδες δημιούργησε τις βραχυχρόνιες προϋποθέσεις κίνησης προς το σημαντικό επίπεδο αντίστασης των 568 με 580 μονάδων. Ανοδική κίνηση η οποία με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να ολοκληρώθηκε λίγο κάτω από τις 568 μονάδες αφήνοντας εμφανή την αίσθηση κόπωσης και αδυναμίας παρακολούθησης των διεθνών αγορών στην ανοδική ανάκτηση του πτωτικού εδάφους μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα.

Βραχυχρόνιο ζητούμενο για τους «Bulls» είναι η διατήρηση του άτμητου των 543 με 540 μονάδων και η γρήγορη επαναφορά με αυξημένο τζίρο συναλλαγών -απορρόφησης κραδασμών- άνω των 560 μονάδων, αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης της ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή και Μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής. 

 

Καθοδική διάσπαση των 540 μονάδων θα εντείνει τις ρευστοποιήσεις σπρώχνοντας το Γενικό Δείκτη προς την περιοχή, που εμπεριέχει τους δύο προηγούμενους βραχυχρόνιους πυθμένες των 520 και 517 μονάδων.

 

Από πλευράς χρονικής παρακολούθησης στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών του Γενικού Δείκτη αποτυπώνεται ένα ημιτελές (λόγω της ώρας συγγραφής της τεχνικής ανάλυσης) «Evening Star», όπου στην ορολογία των candlesticks παρουσιάζεται ως «Bearish» σχηματισμός με πιθανή εκδήλωση καθοδικού pullback προς τη στήριξη των 540 μονάδων.

 

Πιο καθαρή είναι η εικόνα στο μεσοπρόθεσμο εβδομαδιαίο διάγραμμα, καθώς ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει από τις αρχές Ιουνίου 142 μονάδες ή 21,5% και έχει πάρει πίσω μόλις το 5% δημιουργώντας μια πολύ εύθραυστη σταθεροποίηση λίγο πάνω από το επικίνδυνο επίπεδο των 510 με 520 μονάδων. Συσσώρευση η οποία λόγω της σαθρότητας μπορεί να «σπάσει» με βίαιη κίνηση προς τις 490 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.