ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ζητούμενο οι 580-585 μονάδες για να κινηθεί υψηλότερα

16:05 - 22 Ιουλ 2016 | Αναλύσεις
ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ζητούμενο οι 580-585 μονάδες για να κινηθεί υψηλότερα
Περιμένοντας το τρένο «της μεγάλης φυγής» προς τις 610 με 620 μονάδες ο Γενικός Δείκτης έχει συμπληρώσει σχεδόν εννέα μέρες αναμονής στο διαγραμματικό σταθμό άνω των 550 μονάδων. Οι ημερήσιοι σχηματισμοί των αποτυπωμένων candlesticks, της εβδομάδας που ολοκληρώνεται, δεν προκαλούν και ιδιαίτερο ενθουσιασμό στις τάξεις των επενδυτών, καθώς έχουν ολοκληρωθεί με ασθενικό τζίρο συναλλαγών.

Το στοιχείο αυτό του μειωμένου τζίρου συναλλαγών ενθαρρύνει το φόβο μιας ξαφνικής αναβολής του ανοδικού ταξιδιού προς τις 600 μονάδες προκαλώντας ανατροπή των «διακοπών» των "Buyers" με μια γρήγορη επιβίβαση στο τρένο της επιστροφής προς τις 545 μονάδες, σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθο, υπεύθυνο Τεχνικής Ανάλυσης στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή.

 

Ζητούμενο για το Γενικό Δείκτη πέρα από τους καλοκαιρινούς συνειρμούς είναι η αποφασιστική είσοδός του μέσα στη ζώνη αντίστασης των 580 με 585 μονάδων. Η κίνηση αυτή για να έχει τα διαπιστευτήρια ανοδικής συνέχειας θα πρέπει να εμπεριέχει ισχυρό τζίρο συναλλαγών και διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος πέραν των γνωστών χορηγών (ΕΕΕ, ΦΦΓΚΡΠ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ, ΟΤΕ, ΤΙΤΚ), όπου λόγω της βαρύτητάς τους στο δείκτη αποτελούν αγαπημένα εργαλεία για την «επιθυμητή» κατεύθυνση της αγοράς.

 

Από απόψεως Fibonacci Retracement ο Γενικός Δείκτης έχει καλύψει το 50% της διόρθωσης από το σημείο που βρισκόταν προ "Brexit" εποχής, στις 620 μονάδες, έχοντας μπροστά του τα πολύ σημαντικά επίπεδα του 61,86% στις 581 μονάδες και του 78,6% στις 598 μονάδες ενώ από τα μετόπισθεν μεγάλη διαγραμματική σημασία παίζει το επίπεδο του 23,6% στις 541 μονάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των Fibo επιβεβαιωμένη κίνηση άνω του 61,86% στις 581 μονάδες αναιρεί το καθοδικό κύμα χαμηλότερα των 540 μονάδων δίνοντας πόντους στο ανοδικό σενάριο «πλήρωσης» όλης της βίαιης καθοδικής κίνησης της 24ης και 27ης Ιουνίου από τις 620 έως τις 517 μονάδες.


Στο διεθνές σκηνικό ο συνδυασμός της καταγραφής νέων ιστορικών υψηλών των αμερικανικών δεικτών και η γρήγορη ανοδική επούλωση των πληγών των ευρωπαϊκών δεικτών από το Brexit και των επερχόμενων τραπεζικών stress tests μπορεί να φέρει τη λύτρωση για τους υποστηριχτές της μεσοπρόθεσμης ανόδου σπρώχνοντας εκ νέου το Γενικό Δείκτη προς τα υψηλά των 660 μονάδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.