ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα φέρει το rebalancing του Euro Stoxx 600

12:55 - 25 Αυγ 2016 | Αναλύσεις
Τι θα φέρει το rebalancing του Euro Stoxx 600
Μετά τον ΟΠΑΠ, που είχε διαγραφεί στην προηγούμενη τακτική αναθεώρηση του δείκτη Stoxx Europe 600 στις 20 Ιουνίου, εκτός τίθενται και οι τραπεζικοί τίτλοι των ALPHA BANK, EUROBANK αλλά και του ΟΤΕ στις 19 Σεπτεμβρίου, όπως υπενθύμισε χθες ο Stoxx.

Οι δύο τραπεζικές μετοχές θα διαγραφούν επίσης και από τον δείκτη STOXX Europe 600 Banks και ο ΟΤΕ από τον δείκτη STOXX Europe 600 Telecommunications.

 

Οι ελληνικές μετοχές πλέον θα μπορούν να περιλαμβάνονται στους δείκτες STOXX Global 3000, STOXX All Europe 800, STOXX Eastern Europe 300, STOXX Sub Balkan TMI, STOXX Developed and Emerging Markets Total Market και STOXX Emerging Markets 1500.

 

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει αναμένονται εκροές από τους τρεις τίτλους, οι οποίες εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν όλη την αγορά, δεδομένης και συναλλακτικής απραξίας που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα όμως, εκτός από τις εκροές των ανεπτυγμένων διαχειριστών θα υπάρξουν και εισροές από τους διαχειριστές που ειδικεύονται στις αναδυόμενες.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις στην ALPHA BANK αναμένονται εκροές της τάξεως των 15 εκατ. τεμαχίων, στην EUROBANK οι εκροές θα φτάσουν τα 25 εκατ. τεμάχια ενώ στον ΟΤΕ τα 6 εκατ. τεμάχια. Μεταφράζοντας τις εκτιμήσεις αυτές σε ποσά, εκτιμάται ότι οι εκροές θα φτάσουν τα 80-90 εκατ. ευρώ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.