ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι βλέπει η Eurobank Equities για το Χ.Α.

11:40 - 20 Σεπ 2016 | Αναλύσεις
Τι βλέπει η Eurobank Equities για το Χ.Α.
Για άλλη μια φορά η περίπτωση των επενδύσεων στις ελληνικές μετοχές αντιμετωπίζει έναν άλλο σκόπελο, αυτό της υλοποίησης των προαπαιτούμενων που εκκρεμούν από την πρώτη αξιολόγηση.

Όπως αναφέρει η EUROBANK στο ημερήσιο note της, το Χ.Α. πλέον βρίσκεται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν λίγους μήνες πριν, όταν ακόμη δεν είχε ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής. Και δεδομένων των επιπέδων της αγοράς και των συναφών επιπέδων κινδύνου, η Eurobank δηλώνει ότι είναι στη δυσάρεστη θέση να επιστήσει για άλλη μια φορά την προσοχή των επενδυτών στο γεγονός ότι η όποια ανατίμηση των τιμών των μετοχών μεσοπρόθεσμα βασίζεται στο σενάριο της μείωσης του κινδύνου για την Ελλάδα (ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων).
 
Όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση, το derisking κράτησε για μερικές εβδομάδες, με το Χ.Α. να ενδίδει στις εξωγενείς πιέσεις και κυρίως στην αναταραχή του δημοψηφίσματος για το Brexit. Τώρα η δεύτερη αξιολόγηση είναι προ των πυλών, εμποδίζοντας οποιαδήποτε σημαντική συμμετοχή των επενδυτών, παρατηρεί η Eurobank.
 
Παρ' όλα αυτά,  η Eurobank συνεχίζει να εκτιμά ότι θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο ελληνικό πρόγραμμα, αν και μια "εποικοδομητική στάση" από την ίδια θα ήταν πολύ πιο βέβαιη αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ακολουθούσε τη συνήθη τακτική καθυστέρησης. Ως εκ τούτου, έχει υιοθετήσει μια τακτική επενδυτικού προσανατολισμού υπό το μότο "going local".
 
Παρακολουθώντας τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων συστήνει στους επενδυτές "στέρεους" ισολογισμούς με σημαντικές ταμειακές ροές. Οι επιλογές στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνουν τις μετοχές ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και JUMBO, ενώ παραμένει επιφυλακτική στο τραπεζικό κλάδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:43 - 20 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.