ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το άτυπο arbitrage με ΟΠΑΠ και ΟΤΕ

12:22 - 19 Δεκ 2016 | Αναλύσεις
Το άτυπο arbitrage με ΟΠΑΠ και ΟΤΕ
Όσοι παρακολουθούν στενά το χρηματιστηριακό ταμπλό, έχουν εντοπίσει κινήσεις-ασανσέρ στους τίτλους των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, αν και βέβαια μιλάμε για «βαριά» χαρτιά που δεν μπορεί κάποιος σε καμία περίπτωση να ισχυριστεί ότι «άγονται και φέρονται». Ωστόσο, στην χρηματιστηριακή πιάτσα κάνουν λόγο για ένα άτυπο arbitrage. Τι εννοούν;

Με απλά λόγια ότι κάποια χαρτοφυλάκια που προφανώς κινούνται σε μετοχές με «ειδικό βάρος» και αυξημένο ενδιαφέρον, άλλοτε «μπαίνουν» δυναμικότερα στον ΟΠΑΠ… αφήνοντας κάπως… χαλαρότερο τον ΟΤΕ και άλλοτε κινούνται αντιστρόφως.

 

Εξ ου και οι δύο αυτές μετοχές έδειχναν να συντηρούνται, εκ περιτροπής, σε συγκεκριμένα επίπεδα τιμών, στηρίζοντας παράλληλα και την αγορά όποτε χρειαζόταν. Βέβαια, τελευταία το Χ.Α. πήρε τον κατήφορο, αλλά η γενικότερη εντύπωση δεν έχει χαλάσει ή αλλάξει.

 

Σημειώνεται ότι ανάλογες συμπεριφορές τύπου arbitrage σε αυτά τα χαρτιά είχαν εντοπίσει οι traders και άλλες φορές στο παρελθόν, δίχως να σημαίνει ότι έχουμε κάποιες περίεργες κινήσεις.

 

Άλλωστε, όσον αφορά στην τρέχουσα συγκυρία, αφενός ο ΟΠΑΠ με τη μερισματική πολιτική και τα VLT’s, αφετέρου ο ΟΤΕ με τα μεγέθη και την προοπτική πώλησης πρόσθετου μεριδίου στην Deutsche Telekom, παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος με ακόμα πιο αυξημένη ένταση. 

 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.