ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μπαράζ αποχωρήσεων από το χρηματιστηριακό ταμπλό

11:52 - 23 Δεκ 2016 | Αναλύσεις
Το μπαράζ αποχωρήσεων από το χρηματιστηριακό ταμπλό
Όπως πρόσφατα είχαμε αναδείξει, ο αυξημένος όγκος συναλλαγών στη μετοχή της Αστήρ Παλάς, σχετίζονταν με τη δημόσια πρόταση και… «φωτογράφιζε» αύξηση ποσοστών.

 Όπως έχει αναφέρει ο βασικός μέτοχος στη δημόσια πρόταση, αν πετύχει την απαιτούμενη από το νόμο συγκέντρωση, να ξεπεράσει το 90%, θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς και των υπόλοιπων μετοχών αυξάνοντας το ποσοστό τους στο 100%, αφαιρώντας τη μετοχή από το Χ.Α..

 

Και σχεδόν άμεσα, θυμίζουμε, βγήκε η ανακοίνωση ότι ο βασικός μέτοχος Apollo Investment ενίσχυσε τα ποσοστά του σε περίπου 90%, από 88,46% που ήταν προ διμήνου.

 

Βέβαια, εάν θέλουμε να… τραβήξουμε λίγο το ενδεχόμενο αποχώρησης του Αστέρα από το ταμπλό, πρέπει να σημειώσουμε ότι σταδιακά το Χ.Α. ολοένα και αποψιλώνεται.

 

Γιατί μόνο το τελευταίο διάστημα είχαμε τη «συγχώνευση» των Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου «εις σάρκαν μίαν», ήτοι στη Cenergy, τη δημόσια πρόταση στην Kleemann, την πρόθεση της Κύπρου να «μετακομίσει» στο Λονδίνο, την ανακοίνωση του εταιρικού μετασχηματισμού των Μυτιληναίος-ΜΕΤΚΑ, τη δημόσια πρόταση στην Ιονική Ξενοδοχειακή (Hilton) και τόσες ακόμα περιπτώσεις που έρχονται να προστεθούν στο γαϊτανάκι αποχωρήσεων (ή διαγραφών, συγχωνεύσεων κ.λπ.) από το ελληνικό χρηματιστήριο.

 

Γ. Π. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 23 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.