ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Γιατί οι traders κάνουν λόγο για «ενδιαφέρουσα εβδομάδα»

12:24 - 16 Ιαν 2017 | Αναλύσεις
Χ.Α.: Γιατί οι traders κάνουν λόγο για «ενδιαφέρουσα εβδομάδα»
Ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κρίνουν οι αναλυτές την εβδομάδα που ήδη «τρέχει», όσον αφορά το εγχώριο χρηματιστήριο, καθώς μια σειρά από γεγονότα αναμένεται να επηρεάσει, λιγότερο ή περισσότερο, την τάση στο Χ.Α.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν η ομιλία της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μέι, όπου αναμένεται να δώσει το «στίγμα» για το είδος του… Brexit που θα ακολουθήσει, στις ΗΠΑ ορκίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, έχουμε τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, την αναμονή για την αξιολόγηση της Ελλάδας από τον S&P, ενώ την προσεχή Παρασκευή κλείνει η πρώτη σειρά στα Παράγωγα για φέτος, όσον αφορά στα πιο στενά «ελληνικά πράγματα».

 

Υπό αυτή την οπτική, και μετά από ένα θετικό ξεκίνημα, τα πράγματα σταδιακά γίνονται πιο «μπερδεμένα», οι εξελίξεις σοβαρεύουν, την ίδια ώρα που το «κλείσιμο» της αξιολόγησης παραμένει στον αέρα καθώς υπάρχουν ακόμα ανοιχτά μέτωπα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

 

Αναλόγως των εξελίξεων, όπως εκτιμούν τουλάχιστον οι αναλυτές, είτε το Χ.Α. θα κινηθεί υψηλότερα των 675-680 μονάδων, είτε θα χάσει έδαφος κάτω των 640-645 μονάδων σε επίπεδο γενικού δείκτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως «έγραψε» προ ημερών υψηλά 14 μηνών, χωρίς όμως υψηλές συναλλαγές και με το σχετικό rotation στα χαρτιά, όπως και με μια μικρή μετακύληση θέσεων στις μετοχές της μεσαίας βαθμίδας.

 

Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή έχει καταγραφεί μια αποκλιμάκωση τιμών στο ταμπλό με τους παίκτες να περιμένουν να δούνε «που θα κάτσει η μπίλια», σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά τους στο μέτωπο του stock picking.

 

Για την ώρα η περιοχή των 670 μονάδων φάνηκε να είναι το προσωρινό «ταβάνι», με τα περιθώρια της διόρθωσης, κατά τους αναλυτές πάντα, να πέφτουν προς τα επίπεδα λίγο κάτω των 640 μονάδων ή λίγο άνω των 620 μονάδων, σε βραχυπρόθεσμο πάντα ορίζοντα.

 

Μόνο αν έχουμε θετικές εξελίξεις η αγορά μπορεί να κινηθεί προς τις 700 μονάδες, ενώ τυχόν επιβάρυνση της τάσης προκαλεί ερωτηματικά στις τάξεις των tradres για το κατά πόσο μπορεί να διακυβευτεί η περιοχή των 590-600 μονάδων, με τις τράπεζες πάντα να έχουν το δικό τους «ειδικό βάρος». 

 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Τελευταία τροποποίηση στις 15:02 - 16 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.