ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Οι εύθραυστες ισορροπίες και η αναδιάταξη μετά το Eurogroup

12:15 - 27 Ιαν 2017 | Αναλύσεις
Χ.Α.: Οι εύθραυστες ισορροπίες και η αναδιάταξη μετά το Eurogroup
Με τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες, στο χθεσινό Eurogroup, να θεωρούνται από τους αναλυτές μάλλον χειρότερες απ’ ό,τι περίμεναν οι σχετικά πιο αισιόδοξοι, μια και εντάθηκαν οι πιέσεις συνολικά από τους δανειστές, το ζητούμενο για το Χ.Α. είναι πλέον η αναζήτηση ισορροπίας, η ανασυγκρότηση και η αναδιάταξη δυνάμεων απ’ όσους ποντάρουν σε λύση στη «μάχη» της 20ης Φεβρουαρίου.

Οι προσδοκίες που κάποιοι καλλιέργησαν αναφορικά με το χθεσινό Eurogroup αποδείχθηκε ότι δεν είχαν βάση. Τώρα στην αγορά υπάρχουν ανησυχίες για νέα ρήξη και σημαντική καθυστέρηση. Κάποιοι έχουν αρχίσει να φοβούνται επανάληψη του έργου που είδαμε το 2015, το οποίο είχε εξαιρετικά αρνητική κατάληξη για τη χώρα. Σημειώνεται πάντως πως στη Wall Street ο Dow Jones κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό. 

 

Υπό αυτή την οπτική, θεωρείται κρίσιμη η ζώνω των 640-650 μονάδων για τον γενικό Δείκτη, ιδίως το κάτω όριο, όπου ορίζεται μια «γραμμή άμυνας» από όσους θέλουν να μπλοκάρουν περαιτέρω κινήσεις από πλευράς των short.

 

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, τουλάχιστον για τον απολύτως βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, θεωρούνται εύλογες κάποιες ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, κυρίως, και blue chips με αποκόμιση κερδών που ήρθαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις -άλλωστε η αγορά είχε βρεθεί προς τις 660 μονάδες-, καθώς η διαπραγμάτευση πάλι… ξεκινάει από την αρχή.

 

Με δεδομένο ότι οι 660 μονάδες αν και ξεπεράστηκαν θεωρούνται μια όχι και τόσο εύκολη αντίσταση, και καθώς προέκυψε αβεβαιότητα στο μέτωπο της διαπραγμάτευση, ο Γ.Δ. θα πρέπει τεχνικά να βρει δυνάμεις στις 640 ή μετά στις 630 μονάδες, μια και εάν ενισχυθεί η πτωτική κίνηση θα κινδυνέψουν οι 600-610 μονάδες. Όσον αφορά στον FTSE 25 έχει σημαντική στήριξη στις 1.680 μονάδες. Για τον δείκτη των τραπεζών σημαντική στήριξη υπάρχει στην περιοχή των 760-770 μονάδων. 

 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.